Városlista
2024. május 9, csütörtök - Gergely

Hírek

2013. December 09. 07:16, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

Érvénytelen a korábban Ózdra tervezett roma kulturális központról tartott népszavazás

Érvénytelen a korábban Ózdra tervezett roma kulturális központról tartott népszavazás

Érvénytelennek bizonyult a korábban Ózdra tervezett roma kulturális központról tartott népszavazás, miután vasárnap 5867-en éltek szavazati jogukkal, az érvényességhez azonban több mint 14 ezer embernek kellett volna részt vennie a referendumon - közölte Almási Csaba, a város jegyzője az MTI-vel.

Az ügydöntő népszavazást egy olyan beruházásról tartották, amelynek megvalósításáról már letett az észak-borsodi város önkormányzata, de a referendum kezdeményezői annyi aláírást összegyűjtöttek, hogy a voksolást kötelező volt kiírni.
A választási névjegyzékben szereplőknek egy kérdésre kellett válaszolniuk: Egyetért Ön azzal, hogy Ózd város ne vegyen részt a "Kultúrgyár" keretén belül a "Multifunkcionális Nemzetiségi és Roma Kulturális, Oktatási Központ" elnevezésű projektelem megvalósításában és az e tárgykörben hozott határozatot a város képviselő-testülete visszavonja?
Almási Csaba jegyző tájékoztatása szerint a vasárnapi szavazáson a kérdésre 5374-en voksoltak igennel, 493-an pedig nemmel. A referendum akkor lett volna érvényes, ha a választási névjegyzékben szereplő csaknem 29 ezer ózdi polgár több mint a fele leadja voksát.

Címkék: népszavazás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 09. 13:28, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: Magyarország érdeke, hogy minél több kínai beruházás érkezzen

Magyarország érdeke, hogy minél több kínai beruházás érkezzen az országba - jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón, Budapesten.

2024. Május 09. 09:39, csütörtök | Belföld

Orbán Viktor fogadta az állami látogatásra Magyarországra érkező kínai államfőt

Orbán Viktor miniszterelnök és felesége, Lévai Anikó szerda este a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren fogadta Hszi Csin-pinget, a Kínai Népköztársaság elnökét és házastársát

2024. Május 08. 15:10, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: a Jaguar kulcsszerepet szán a budapesti fejlesztőközpontjának

A Jaguar kulcsszerepet szán a budapesti fejlesztőközpontjának a következő évek globális fejlesztési stratégiájában - írta a külgazdasági és külügyminiszter szerdán a Facebook-oldalán.

2024. Május 08. 10:19, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra

Egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra, egyre több magyar vállalat kereskedik kínai partnerekkel, nő a turisztikai forgalom és egyre több hallgatót fogadnak kölcsönösen egyetemeink