Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2012. Május 18. 10:00, péntek | Helyi
Forrás: Csabai Mérleg

Erzsébet-lakóparki házakra lehet pályázni

Erzsébet-lakóparki házakra lehet pályázni

Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata tulajdonában lévő Békéscsaba, Erzsébet Lakópark 10., 12., 17. és 57. szám alatti költségelvű lakóházakban történő elhelyezésre.

A lakóházak 60 négyzetméter alapterületű, összkomfortos, egyedi fogyasztásmérőkkel felszerelt lakóegységek, amelyek a következő helyiségekből állnak: kettő szoba, előszoba, nappali étkezővel, konyha, kamra, fürdőszoba, WC, valamint fedett tornác. A lakóházat – kerítéssel határolt - kert övezi.

Pályázati feltételek:


Az Erzsébet Lakópark lakóegységei bérleti jogának elnyerésére - életkortól és családi állapottól függetlenül - azok nyújthatják be pályázatukat:

  • akiknek a jövedelme legalább ötszöröse a fizetendő lakbér összegének, házaspár esetén az együttköltözők igazolt jövedelmeinek együttes összege legalább ötszöröse a fizetendő lakbér összegének.
  • békéscsabai lakóhellyel, vagy tartózkodási hellyel rendelkeznek, vagy a házaspár (élettárs) egyik tagja békéscsabai lakóhellyel, vagy tartózkodási hellyel rendelkezik és ténylegesen a bejelentett lakásban lakik,
  • akik közjegyző előtt tett nyilatkozatban vállalják, hogy a bérleti jog megszűnésekor a lakást önként elhagyják, és szülőktől, vagy közeli hozzátartozótól származó befogadó nyilatkozattal rendelkeznek,
  • megfizetik a bérleti szerződés megkötése előtt a 150.000,- Ft összegű óvadékot,
  • vállalják valamely pénzintézetnél egy teljes értékű (legalább 10 000 Ft/hó megtakarítási összegű) rövid futamidejű (maximum 4 év) lakás-előtakarékossági, vagy egyéb erre feljogosított szervezetnél lakáscélú hitel felvételét lehetővé tevő, családonként minimum 10 000 Ft/hó befizetendő összegű szerződés megkötését, és azt a szerződésben foglaltak szerint folyamatosan fizetik.

Nem jogosult az Erzsébet Lakópark lakóegységeiben történő elhelyezésre, illetve a pályázatban való részvételre, aki:

  • a pályázat benyújtásának időpontjában saját tulajdonú lakással rendelkezik, kivéve az ¼-ed tulajdoni részt meg nem haladó haszonélvezettel terhelt résztulajdont,
  • főbérlőként önkormányzati tulajdonú lakásban lakik, kivéve a Békéscsaba, Irányi u. 4-6. szám alatti átmeneti lakás, a Békéscsaba, Dózsa György út 7. szám alatti Ifjúsági Garzonház, valamint a Békéscsaba, Fövenyes u. 1/2. szám alatti Ifjúsági Garzonház bérlője,
  • korábban térítés ellenében lemondott önkormányzati tulajdonú bérlakás határozatlan idejű bérleti jogáról.

Egyéb fontos tudnivalók:


A pályázat elbírálásánál előnyben részesülnek azok a pályázókat, akik:

  • valamely pénzintézetnél családonként minimum 10.000,-Ft/hó összegű lakás- előtakarékossági, vagy egyéb erre feljogosított szervezetnél lakáscélú hitel felvételét lehetővé tevő szerződést kötöttek;
  • Békéscsaba, Irányi u. 4-6. szám alatti önkormányzati tulajdonú átmeneti lakás, Dózsa György Úti Ifjúsági Garzonház, valamint a Békéscsaba, Fövenyes Utcai Garzonház bérlői.

Az Erzsébet Lakóparkban lévő lakás pályázat útján kiválasztott bérlőjével kötött bérleti szerződés határozott időre - 1 évre - szólhat, amelynek megújítását a határozott idő lejártát megelőző 30 napon belül kérheti a bérlő. A folyamatos bérleti jogviszony időtartama legfeljebb 8 év. A bérleti szerződés 8 év után semmilyen indokból nem hosszabbítható meg.

A bérleti jogviszony időtartama alatt a bérlő lakbért köteles fizetni.
A lakbér mértéke bruttó 467,- Ft/m2/hó.

Az Erzsébet Lakópark lakóházaiba a bérlők kiválasztásáról Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének Egészségügyi, Szociális és Lakásügyi Bizottsága dönt.

A pályázat benyújtásának határideje: 2012. június 4. 17:00 óra
A határidőn túl benyújtott pályázat érvénytelen.

A pályázat benyújtásának helye: Polgármesteri Hivatal Szociálpolitikai Osztály
Békéscsaba, Szabadság tér 11-17. II. 11-es iroda
A pályázat benyújtásához szükséges formanyomtatvány a Szociálpolitikai Osztályon igényelhető vagy a www.bekescsaba.hu honlapról letölthető.

A pályázat elbírálásának várható időpontja: A bizottság 2012. június havi ülése.

A pályázókat az elbírálás eredményéről írásban értesítjük.

Bővebb felvilágosítás a Polgármesteri Hivatal Szociálpolitikai Osztályán kérhető. Telefonszám: 452-252/4022-es mellék.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 15:23, csütörtök | Életmód

Látványos csillaghullás várható május első hétvégéjén

Az év egyik legszebb meteorraja, az Éta Aquaridák csillaghullása lesz látható vasárnap hajnalban.

2024. Május 02. 15:22, csütörtök | Belföld

EM: áprilisban is termelési csúcsot döntöttek az ipari naperőművek

Újabb rekordot hozott a múlt hónap utolsó napja a nagyobb méretű napelemes rendszerek termelésében - tette közzé az Energiaügyi Minisztérium (EM) a Facebook-oldalán csütörtökön.

2024. Május 02. 15:21, csütörtök | Belföld

NGM: a kormány üdvözli az üzemanyagárak újabb csökkentését

A kormány üdvözli a Mol bejelentését, miszerint szombattól, azaz 2024. május 4-től újabb 4-4 forinttal csökken a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára.

2024. Május 02. 09:12, csütörtök | Belföld

Több mint 3000 család igényelt már csok pluszt

Meghaladta a háromezret a csok plusz igénylések száma - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára csütörtökön az index.hu-nak adott interjújában.