Városlista
2024. május 14, kedd - Bonifác

Hírek

2012. Február 14. 12:19, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

EU-s feketelistán Magyarország

EU-s feketelistán Magyarország

Magyarország is szerepel azon uniós országok között, amelyekben az Európai Bizottság szerint a legjobban megbomlott a gazdasági egyensúly és ezért a lehető legsürgősebben be kell avatkozni a helyzet rendezése érdekében.

Számol be róla a Napi Gazdaság.

Az Olli Rehn gazdasági és pénzügyi biztos által az Európai Parlamentben ismertetendő listát az olasz Corriere della Sera szerezte meg, rajtunk kívül Ciprust, Olaszországot és Spanyolországot sorolják a legrosszabb helyzetben levők közé. A feketelistára került négyes mellett öt országot sorolt az EB a megfigyelés alá vonandók közé, ezek: Franciaország, Belgium, Nagy-Britannia, Szlovénia és Bulgária. Dánia, Finnország és Svédország esetében még felfüggesztették annak eldöntését, hogy milyen eljárást indítsanak. A jelentés az uniós pénzügyminiszterek jövő heti ülése elé kerül, és az európai szemeszter gyakorlata szerint az első félévben kell kidolgozni és elfogadni azokat a javaslatokat, amelyeket a feketelistás országoknak jövőre be kell vezetniük - emlékeztet az olasz napilap.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 14. 15:11, kedd | Belföld

Orbán Viktor: háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz

Háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz - mondta a miniszterelnök kedden a Mol Poliol Komplexum tiszaújvárosi átadóján.

2024. Május 14. 15:09, kedd | Belföld

Rétvári Bence: Magyarországon a 10 ezer lakosra jutó orvosok száma meghaladja az OECD országok átlagát

Magyarországon a 10 ezer lakosra jutó orvosok száma meghaladja a legfejlettebb országok, az OECD-országok átlagát - mondta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára kedden Érden.

2024. Május 14. 15:06, kedd | Belföld

Nagy István: közös érdek a magyar bor sikere

2024. Május 14. 15:05, kedd | Belföld

Nagy Márton: az elektromos autózás jelenti a jövőt