Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2012. Október 03. 10:49, szerda | Sport
Forrás: MTI

Európa Liga - Telt ház előtt fogadhatja a Videoton a Sportingot - ELŐZETES

Európa Liga - Telt ház előtt fogadhatja a Videoton a Sportingot - ELŐZETES

Csoportja legnevesebb együttese, a portugál Sporting Lisboa ellen mutatkozik be csütörtökön saját közönsége előtt a Videoton a labdarúgó Európa Liga csoportkörében.

A székesfehérvári együttes az utóbbi hetekben a bajnokságban rendre pontokat veszített, s az EL első körében 3-0-s vereséget szenvedett Genkben, ezzel együtt a játékosok bíznak abban, hogy csütörtökön jó és eredményes produkcióval örvendeztetik meg szurkolóikat.
"A célunk az, hogy olyan eredményt érjünk el a Sporting ellen, amire mi is büszkék lehetünk, és amellyel a szurkolóinknak is örömet szerzünk - mondta a csapat honlapjának (www.vidi.hu) Szolnoki Roland, aki az elmúlt szezonban még az U19-es, illetve a tartalékcsapatban játszott. - Azt hiszem, kijelenthetjük, hogy a Sporting a legnevesebb, legerősebb csapat azok közül, amelyekkel az elmúlt években tétmérkőzést játszottunk. Egy jó eredmény nagyon megnövelné az önbizalmunkat, ami fontos lenne, hiszen vasárnap nem akármilyen bajnoki meccs vár ránk" - utalt a futballista a Ferencváros elleni vasárnapi mérkőzésre.
A jelenlegi Videoton két szálon is "kötődik" csütörtöki ellenfeléhez. Vezetőedzője, a játékosként kétszeres Bajnokok Ligája-győztes, portugál Paulo Sousa az 1993/1994-es szezonban a Sportingban szerepelt, de ami a mostani meccs szempontjából ennél sokkal fontosabb és hasznosabb lehet a magyar csapat számára az az, hogy a brazil Renato Neto éppen a csütörtöki riválistól érkezett kölcsön Fehérvárra az idényre.
"Ilyenkor az emberben még erősebb a bizonyítási vágy, tehát a csütörtöki Európa Liga-mérkőzés nem egy hétköznapi esemény lesz az életemben - nyilatkozta a Neto, aki a legutóbbi kiírásban a Sporting színeiben játszhatott az EL-ben. - Nem hiszem, hogy lenne gyenge pontjuk, ugyanakkor ha tudjuk azt a játékot és azt a teljesítményt nyújtani, amire képesek vagyunk, van esélyünk még egy ilyen nagynevű csapat ellen is."
A csoportban az első kör után a Genk vezet, míg mögötte az egymással két hete gólnélküli döntetlent elért Sporting és FC Basel áll a második pozícióban.
A mérkőzés 19 órakor kezdődik a Sóstói Stadionban, ahol várhatóan telt ház lesz. A második félidőt a Kossuth Rádió élőben közvetíti, a kommentátor Hajdu B. István lesz.

Címkék: Labdarúgás-EL

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 06:49, péntek | Sport

Egygólos előnyben a Veszprém a negyeddöntőben

A Telekom Veszprém házigazdaként csak egyszer vezetett, mégis 32-31-re legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.

2024. Április 26. 06:45, péntek | Sport

Női labdarúgó MK - Ismét megvédte címét az ETO FC Győr

Ismét megvédte címét az ETO FC Győr a labdarúgó Simple női Magyar Kupában, mivel a csütörtöki döntőben 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 3-2-re legyőzte az MTK Budapest csapatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.