Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2022. December 21. 16:36, szerda | Belföld
Forrás: mti

Február 1-ig marad államtitkár Hoppál Péter

Február 1-ig marad államtitkár Hoppál Péter

Csák János miniszter február 1-jétől Závogyán Magdolnát nevezte ki a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) kultúráért felelős államtitkárának; Hoppál Péter kormánybiztosként folytatja munkáját

Závogyán Magdolna, a Nemzeti Művelődési Intézet jelenlegi igazgatója 2015. és 2018. között kultúráért felelős helyettes államtitkárként dolgozott az Emberi Erőforrások Minisztériumában, ahol akkor Hoppál Péter töltötte be a kultúráért felelős államtitkári posztot - közölték.

Mint írják, a tárca tavaszi megalakulása óta eltelt időben a tárca kulturális területén a kormányzati feladatok által szükségessé vált új struktúra kialakításában kiemelkedő szerepet játszó Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár február 1-jétől kormánybiztosként segíti tovább a magyar kulturális élet feladatait.

Fő felügyeleti területei közé tartoznak majd olyan hazai és nemzetközi programsorozatok, mint a 200 éve született Petőfi Sándor költőre emlékező Petőfi 200, a Kölcsey Ferenc által 200 éve írt Himnuszról szóló megemlékezés vagy a százéves modern török államiság előtt tisztelgő magyar-török évad.

Ezekben a szankciók okozta nehéz időkben is arra törekszik a kormány, hogy a tervezett kiemelt kulturális események hiánytalanul megvalósuljanak - áll a közleményben.

Fotó: mti

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk