Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2012. Május 24. 07:07, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress

Fejlesztések a digitális tévé szolgáltatásban

Fejlesztések a digitális tévé szolgáltatásban

Jelentős fejlesztések a digitális földfelszíni televíziós szolgáltatásban
- nyártól 15 új városi telephely, ingyenes HD sportközvetítések, 3D tesztsugárzás.

A digitális földfelszíni televízió volt a leggyorsabban bővülő platform 2011-ben, több mint 300 000 háztartás használja az ingyenes MinDig TV szolgáltatást. A MinDig TV Extra a legnagyobb növekedést érte el a vezeték nélküli szegmensben, az előfizetők száma mára meghaladta a 63 ezret. Az Antenna Hungária a következő hónapokban jelentős hálózatfejlesztést hajt végre, 15 új telephelyről indul el a DVB-T sugárzás. Ennek eredményeképpen az országos szolgáltatás az 50 legnagyobb magyar város közül 47-ben beltéri vagy kültéri hordozható vétellel is elérhető. Az AH tervezi, hogy a jelentős nyári sportesemények idejére 3D tesztsugárzást indít az MTVA-val együttműködésben. Az első lépésünk multimédia irányba a tartalomtovábbító hálózati szolgáltatásunk elindítása lesz a következő hetekben.

Földfelszíni TV – 1 millió háztartással rendelkező platform
Tavaly 4 százalékkal, 1,14 millió háztartásra bővült a teljes földfelszíni televíziós használat az AGB Nielsen adatai alapján. Nagyon kedvező tendencia, hogy a digitális átállás hatására folyamatban van a platform megújítása: a digitalizáció pozitív hatással van a felhasználók korösszetételére és profiljára; reklámozói szempontból értékesebb célcsoportot jelentenek. További eredmény, hogy elkezdődött a MinDig TV-re történő migráció más fizetős tévés platformokról.

A digitális földfelszíni televízió volt a leggyorsabban bővülő platform 2011-ben, több mint 300 000 háztartás használja az ingyenes MinDig TV szolgáltatást. A nyár legkiemelkedőbb dobása a közszolgálati csatornákon elérhető sportesemények (Forma-1, Futball Európa-bajnokság, Nyári Olimpiai Játékok) lesznek, melyek a MinDig TV kínálatában előfizetési díj nélkül, HD-minőségben elérhetők. Az ATL és BTL kommunikációs kampányaink hatására a márkaismertség folyamatosan növekszik. A boltokban kapható lapostévék (plazma, LCD, LED) szinte mindegyike tartalmazza a MinDig TV vételéhez szükséges DVB-T MPEG-4 tunert, így akár külön dekóder közbeiktatása nélkül lehet nézni többek között az ingyenes, HD-minőségű sportközvetítéseket is.

A MinDig TV Extra a legnagyobb növekedést érte el a vezeték nélküli szegmensben az elmúlt 12 hónap során, az előfizetők száma mára meghaladta a 63 ezret. A MinDig TV Extra Alapcsomagját összehasonlítva a többi vezeték nélküli szolgáltató kezdőcsomagjaival, megállapítható, hogy a MinDig TV Extra a legjobb ár/érték arányú szolgáltatás a piacon: a legtöbb tematikát, a legnézettebb csatornákat tartalmazza kedvező áron, egyedülálló módon gyerekcsatornát is, az egyik legnézettebb ismeretterjesztő programot, valamint 3 HD-csatornát kínálva.
Jelentős hálózatfejlesztés a nyári hónapokban

Az Antenna Hungária a következő hónapokban jelentős hálózatfejlesztést hajt végre, 5 közepes teljesítményű és 10 kis teljesítményű telephelyről indul el a DVB-T sugárzás. A fókusz a nagyvárosokon lesz: az országos szolgáltatás az 50 legnagyobb magyar város közül 47-ben beltéri vagy kültéri hordozható vétellel is elérhetővé válik az A és C Multiplex esetében. A hálózatbővítés eredményeképpen 65 DVB-T telephely lesz üzemben, a MinDig TV szolgáltatás lakossági lefedettsége meghaladja a 98 százalékot. A B Multiplex (MinDig TV Extra Családi csomag) lefedettsége közel 87 százalékra emelkedik, 53 telephelyről sugározva.

Időzítés, új telephelyek
Június
- Kis teljesítményű telephelyek: Cegléd, Gödöllő, Miskolctapolca, Szekszárd

Július

- Közepes teljesítményű telephelyek: Szolnok, Kecskemét, Nyíregyháza
- Kis teljesítményű telephelyek: Vác, Veszprém, Zalaegerszeg
- A Családi csomag lefedettségének javítása a Balatonnál:
a B Multiplex elindítása Siófokról, teljesítményemelés Keszthelyen
Augusztus
- Közepes teljesítményű telephelyek: Székesfehérvár, Szombathely
- Kis teljesítményű telephelyek: Dunaújváros, Miskolc-Diósgyőr, Pécs-Diana tér

További tervek: 3D tesztsugárzás, a multimédia üzletág elindítása

Az analóg lekapcsolást illetően nyilvánossá vált korábban, hogy a folyamat véghatárideje 2014 végére módosult. A következő hetekben szükséges a részletek tisztázása, mivel a lekapcsolási stratégia nyilvánosságra hozatalának hiányában az érintett piaci szereplők jelentős tervezési bizonytalanságokkal szembesülnek.

A MinDig TV-t illetően tervezzük, hogy az ingyenesen vehető HD-terjesztést a jelentős nyári sportesemények idejére a Budapesten és környékén elérhető 3D tesztsugárzással bővítjük ki az MTVA-val együttműködésben. Az ősz folyamán pedig további DVB-T hálózatfejlesztést tervezünk. A MinDig TV Extra szolgáltatásunkat illetően 2013. március végéig az előfizetőszám megduplázásával számolunk, ennek érdekében új viszonteladói együttműködéseket tervezünk, illetve tovább bővítjük a Családi csomag elérhetőségét.

Egyre többen kívánnak arról dönteni, hogy mikor és milyen eszközzel tévézzenek, ennek a kihívásnak próbál az AH megfelelni azzal, hogy a szolgáltatásportfólióját nem lineáris szolgáltatásokkal is kiegészítse. Az első lépésünk multimédia irányba a tartalomtovábbító hálózati szolgáltatásunk – Content Delivery Network – elindítása lesz a következő hetekben, tárgyalásokat folytatunk műsorszolgáltatókkal arról, hogy streaming szolgáltatásokat nyújtsunk különböző vevőeszközökre – számítógépek, okostelefonok, tabletek, stb. – akár HD-minőségben is.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során