Városlista
2024. május 13, hétfő - Szervác

Hírek

2012. Július 09. 10:00, hétfő | Helyi
Forrás: infobekescsaba.hu

FELNŐTT EURÓPA BAJNOKSÁG

FELNŐTT EURÓPA BAJNOKSÁG

Helsinki 2012. június 28 –július 1. Baji Balázs újabb egyéni csúcsa - 13,50 egyéni csúcs - Márton Anita 7. hely

Helsinkiben szombaton, három magyar atléta indult a „délelőtti” programban. Az EB egyik legerősebb mezőnye, a 110 gátasok a továbbra is őszies időben ennek az etapnak a végén, délután három órakor küzdöttek meg az elődöntőért, öt futamban.
A két magyar induló jól teljesítette ezt a feladatot, mindketten hellyel mentek tovább.
A hosszú sérülésből visszatért Kiss Dániel 13,62 – 0,7w idővel, edzőtársa a Buda-Cash Békéscsabai Atlétikai Club kiválósága Baji Balázs pedig 13,50 +1,1w egyéni csúccsal ért célba. Vasárnap mindketten az elődöntőben zárták a világverseny szereplést.
A Tomhauser István és Medovarszki János edzőpáros klasszis tanítványa így összegzett:
„- Örülök, hogy így sikerült. Biztos voltam abban, hogy jó formában vagyok, nem tartottam kétségesnek, hogy továbbjutok. Nyugodtan és magabiztosan álltam oda a rajthoz is. Próbáltam energiatakarékosan bemelegíteni, és fejben is tartalékolni, amennyit csak tudtam.
Egyéni csúcs is, ez külön öröm számomra. A táv felétől már éreztem, hogy továbbjutó helyen vagyok. Az elődöntőben elizgultam magam, ritmusproblémáim adódtak, de kiváló pszichikai próba volt számomra az EB az Olimpia előtt.”
Márton Anita, az esti program első magyar indulójaként a súlylökés hetedik helyén végzett. Szinte dobásról dobásra javítva az ötödik sorozatban érte el legjobbját: 17,93 m. A kiválóan versenyző békéscsabai atlétanő legjobb szabadtéri EB helyezésének örülhetett.
Eperjesi László tanítványa így nyilatkozott:
„- Sokkal nyugodtabb voltam, mint tegnap, ez a lökéseken is látszott. Jó verseny volt, sokan közel löktünk egymáshoz, necces is volt a nyolcba kerülés. Örülök a hetedik helynek, majdnem 18 métert löktem, az egyénim közelében. Közel egy hónap múlva olimpia, most már csak arra koncentrálunk.”
Tóth Sándor ügyvezető igazgató, aki olimpikonjaival tucatnyi EB izgalmat végigélt már eddig, örömmel konstatálta, hogy az olimpiára készülő atléták jól szerepeltek a világversenyen.
Beszámolt arról is, hogy a klub harmadik olimpiai részvevője, Madarász Viktória gyaloglónő edzéstervében montenegrói edzőtábori program szerepel.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 13. 06:00, hétfő | Sport

Tour de Hongrie - Poelsé a záróetap, Nys az első belga sárga trikós, Dina a legjobb magyar

Thibau Nys nyerte a 45. Tour de Hongrie országúti kerékpáros körversenyt, amelynek vasárnapi zárószakaszán Wout Poels diadalmaskodott.

2024. Május 13. 06:00, hétfő | Belföld

Naposan indul a hét, majd megnő a záporok, zivatarok esélye

Napos idő várható gomolyfelhőkkel a hét első felében, 19-25 Celsius-fokos csúcshőmérsékletekkel, majd megnő a záporok, zivatarok esélye - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

2024. Május 13. 06:00, hétfő | Sport

Férfi kézilabda vb-selejtező - A magyar válogatott kettős győzelemmel jutott ki a tornára

Az olimpiai kvótás magyar férfi kézilabda-válogatott kettős győzelemmel jutott ki a jövő évi világbajnokságra, mivel 36-23-ra nyert Litvánia ellen a selejtező vasárnapi visszavágóján, Veszprémben.

2024. Május 12. 09:01, vasárnap | Sport

Tour de Hongrie - Eisenkrammer: ilyen sportélményben még nem volt részem magyar körversenyen

Eisenkrammer Károly számára élete legkülönlegesebb sportélményét nyújtja eddig a Tour de Hongrie országúti körverseny.