Városlista
2024. május 13, hétfő - Szervác

Hírek

2010. Február 02. 14:00, kedd | Helyi
Forrás: Hír6.hu

Félrecsúszva

Félrecsúszva

Korcsolyázás és morgás a gyulai csónakázó tavon.
Békés megye meglehetősen ingerszegény környezet a téli sportok szerelmesei számára. Ezen a télen Békés és Gyula városa kínál nagyobb, összefüggő szilárd halmazállapotú vízfel

Két-háromszáz ember csúszkált, jégkorongozott, fakutyázott, kerékpározott a jégen önfeledten. A tó partján kosarak, a kosarakban termoszok, szendvicsek. Tiszta idilli, piknikhangulat uralkodott. Pozitívum, hogy nem szedtek belépőt, ez ma már eléggé ritka.
Az első megdöbbenést a zárva talált korcsolyakölcsönző okozta. Nehéz megérteni azt az üzletfilozófiát, amely szerint a tél közepén nem kell kinyitni a boltot. Így, aki nem rendelkezett saját sporteszközzel az csak sétálhatott, nézelődhetett.
A plusz öt fok sajnos nem tett jót a pályának. A felszíne darássá vált, megrepedezett és több helyen olvadt, ami megnehezíti a korcsolyázók életét. Ettől függetlenül, aki szeret hidegben csúszkálni, elesni, felállni az jól érezheti magát az impozáns vár és a kevésbé lenyűgöző Erkel Hotel szomszédságában.


A korcsolyázók is falatoznánk - ha lenne mit

Érthetetlen baklövés a gyulaiak részéről az infrastruktúra és a vendéglátóhelyek hiánya. Nekem ugyan egy cseppet sem hiányzott a zeneszolgáltatás, de jobb helyeken az az első, hogy kitolnak néhány hangfalat és bömböltetik a kerrádiók idétlen slágereit. Hozzáértők szerint zenére jobban megy a mozgás és a hangulatot is javítja. Abba pedig jobb bele sem gondolni, hogy mi történne baleset esetén, mivel egy nyamvadt egészségügyi mentődobozt sem lehetett látni a környéken.
Manapság ha valahol tíz ember összegyűlik, akkor élelmes vendéglátósok a föld alól, néhány perc alatt mobil pultról alkoholt, kürtöskalácsot és grillcsirkét árulnak. Na, ez Gyulán számomra felfoghatatlan okból hiányzik, pedig sokat adtam volna három deci jófajta forralt borért. A gyereknek beígért kürtöskalács is elmaradt, amit nem igazán bánt, mert hétfőtől fogyókúrába kezd.
A gyulai kiruccanás felemásra sikeredett. Úgy tűnik, hogy a város még nem igazán készült fel az idegenforgalmi metropolisz szerepre, de nem baj, mert az új ügyvezető havi bruttó négyszázezer forintért bizonyára nagyon sokat dolgozik majd az ügy érdekében. Gyula pedig egyelőre marad egy határ menti kisváros, kiváló adottságokkal, színes történelemmel.

Diós Zsolt

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 13. 15:45, hétfő | Belföld

Többnemzeti hadgyakorlatot tartanak Pápán

A gyorsaságot és a bevethetőséget demonstrálja a Pápa Bázisrepülőtéren tartott Swift Response 2024 többnemzeti hadgyakorlat

2024. Május 13. 15:43, hétfő | Belföld

Pénzbüntetésre ítélték Czeglédy Csabát az ördög ügyvédje-perben

Hatszázezer forintos pénzbüntetéssel sújtotta Czeglédy Csaba ügyvédet, szombathelyi önkormányzati képviselőt az úgynevezett ördög ügyvédje-perben.

2024. Május 13. 15:41, hétfő | Életmód

Bizonyos elektromos rollerekre is biztosítást kell kötni hamarosan

Bővül azoknak a járműveknek a köre július 16-tól, amelyekre kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást kell kötni - hívta fel a figyelmet a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) hétfői közleményében.

2024. Május 13. 15:40, hétfő | Belföld

Gyopáros Alpár: pályázni lehet falusi utcák, járdák, hidak, kerékpárutak felújítására

Önkormányzati tulajdonban lévő utcák, járdák, hidak és kerékpárutak felújítására pályázhatnak az ötezer lakosúnál kisebb települések a Magyar falu programban