Városlista
2024. április 17, szerda - Rudolf

Hírek

2022. Június 19. 06:00, vasárnap | Belföld
Forrás: mti/illusztráció: pixabay

Figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat

Figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat

Az extrém UV-B sugárzás veszélye miatt az egész országra figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az MTI-hez szombaton eljuttatott figyelmeztetésükben kiemelték: ilyenkor normál bőrtípus esetén már 15-20 percnyi napon tartózkodás esetén is bőrpír keletkezhet. A meteorológiai szolgálat mindenkitől azt kéri, hogy fokozottan védekezzen a napsugárzás okozta leégés ellen, 11 és 15 óra között kerülje a napozást. Vállat takaró póló, szalmakalap, fényvédő krém használata mindenképpen javasolt - írták.

A várható UV-B értékek területi eloszlása megtekinthető a www.met.hu/idojaras/humanmeteorologia/uv-b weboldalon.

Az előrejelzés szerint vasárnap nagyrészt felhőtlen, száraz idő várható. A hőmérséklet hajnalban általában 11 és 19 Celsius-fok között alakul, de az északi völgyekben kissé hidegebb is lehet. Napközben főleg a Dunántúlon és az Északi-középhegységben megélénkül, a Fertő tó térségében meg is erősödhet a szél. A csúcsértékek 29 és 34 fok között valószínűek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni