Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2011. Augusztus 19. 14:17, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress

Finn helikoptereket kap a honvédség

Finn helikoptereket kap a honvédség

Finnország Védelmi Minisztériuma - a korábbi egyeztetéseknek megfelelően - kettő darab modernizált Mi-8 szállítóhelikoptert - tartalék alkatrészekkel együtt - térítésmentesen adományoz a honvédelmi tárca részére.

Augusztus 25-e után a helikopterek üzembeállítására, a berendezések visszaépítésére Szolnokon kerül sor. A gépeket a Légi Tanácsadó Csoport hazai kiképzésekre fogja használni.

A helikoptereket az üzembeállításuk után az afganisztáni missziós szerepvállalásra felkészülő Légi Tanácsadó Csoport hazai kiképzésére használjuk majd.

A gépeket a nemzetközi SALIS program (Stratégiai Légiszállítás Ideiglenes Megoldása) keretében AN-124 típusú teherszállító repülőgéppel szállítják Magyarországra várhatóan 2011. augusztus 25-én.

A helikopterek üzembeállítására, a berendezések visszaépítésére Szolnokon kerülhet majd sor.

Az üzembeállítást követően a Magyar Honvédség modernizált Mi-8-as szállítóhelikoptereit sajtónap keretében fogjuk bemutatni a nyilvánosságnak, előreláthatólag szeptemberben-tudatta a HM közleménye.

OrientPess Hírügynökség

Címkék: honvédség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.