Városlista
2024. május 9, csütörtök - Gergely

Hírek

2011. Október 02. 14:00, vasárnap | Helyi
Forrás: InfoBékéscsaba.hu

Fókuszban a rákötések: lakossági fórumsorozat indult Békéscsabán

Fókuszban a rákötések: lakossági fórumsorozat indult Békéscsabán

A szennyvízberuházást koordináló Program Végrehajtó Egység a csabai lakosok széleskörű tájékoztatása érdekében lakossági fórumot hirdetett meg szeptember 27. és október 5. között öt helyszínen.

A rendezvények legfontosabb célja, hogy az érintett csabai lakosok részletes tájékoztatást kapjanak a fejlesztés keretében megépülő korszerű csatornahálózatra való rákötés lépéseiről, részleteiről, a kivitelezés aktuális állásáról.

Az öt állomásból álló lakossági fórumsorozat három helyszínen - a Jaminai és Fényesi Közösségi Házban, valamint az Arany János Kollégiumban - már lezajlott: az érdeklődő csabai lakosok a projekt résztvevőinek előadásaiból ismerhették meg a beruházás részleteit. Az önkormányzati projektszervezet munkatársa a fejlesztés aktuális állásáról, eddigi előrehaladásáról ejtett szót, majd a kivitelező Sade Magyarország Kft. képviselőjének előadása következett a kivitelezés részleteiről. A fórumok legfontosabb témáját a lakossági rákötés jelentette, ennek részleteiről a Békés Megyei Vízművek munkatársa adott tájékoztatást, a lakossági hozzájárulásokkal kapcsolatos tudnivalókat pedig a Békéscsabai Víziközmű Társulat munkatársa ismertette. A résztvevők kérdései a rákötésekkel kapcsolatos részletekre irányultak: a lakosok kíváncsiak voltak a rákötés időpontjára, a csatlakozás feltételeire és módjára. Természetesen a kivitelezéshez kapcsolódóan is számos kérdés érkezett: a munkák befejezésének várható időpontjáról, a végleges úthelyreállításokról is sokan érdeklődtek.

Október során még két alkalommal, az alábbi helyszíneken és időpontokban kerül sor fórumokra:

2011. október 4. 17 óra: Arany János Művelődési Ház (Mezőmegyer, Kossuth u.1. )

2011. október 5. 17 óra: Savio Szent Domonkos Iskola (Békéscsaba, Szarvasi út 31.)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 09. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán elnök: Ukrajna érdekelt a jószomszédi kapcsolatokban Magyarországgal

Ukrajna érdekelt a jószomszédi kapcsolatokban Magyarországgal, és a kétoldalú együttműködés fejlesztésében a kereskedelem, az energia és a logisztika területén

2024. Május 08. 15:10, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: a Jaguar kulcsszerepet szán a budapesti fejlesztőközpontjának

A Jaguar kulcsszerepet szán a budapesti fejlesztőközpontjának a következő évek globális fejlesztési stratégiájában - írta a külgazdasági és külügyminiszter szerdán a Facebook-oldalán.

2024. Május 08. 15:08, szerda | Bulvár

Hollywoodi világsztárokkal várja látogatóit a Budapest Comic Con

Idén is megrendezik Magyarországon a világ legnagyobb és legjelentősebb popkulturális eseményét, a Comic-Cont:

2024. Május 08. 10:19, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra

Egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra, egyre több magyar vállalat kereskedik kínai partnerekkel, nő a turisztikai forgalom és egyre több hallgatót fogadnak kölcsönösen egyetemeink