Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2019. Március 28. 09:05, csütörtök | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Folyamatosan nő a magyarországi repülőterek forgalma

Folyamatosan nő a magyarországi repülőterek forgalma

Folyamatosan nő a magyarországi repülőterek forgalma; Debrecenben megduplázódhat, Budapesten a 15 milliót is elérheti az idei utasszám - hangzott el az M1 aktuális csatorna szerda esti Híradójában.

A debreceni nemzetközi repülőtéren tavaly 382 ezer utas fordult meg, idén 700 ezerre számítanak, mivel nemcsak a járatok, hanem az úti célok száma is bővül. Király Tamás, a Debrecen International Airport ügyvezető-helyettese elmondta, Debrecenből jelenleg 11 úti célt érnek el, ez a szám március 31-én 14-re nő.

Mint kiemelték, Budapestről többek között Izraelbe is el lehet repülni. Az El Al Izraeli Légitársaság most ünnepelte budapesti járatindításának 30. évfordulóját. A légitársaság Magyarországi igazgatója, Váradi János azt mondta, számukra a biztonság az első, és sokan úgy tartják, hogy az El Al a világ egyik legbiztonságosabb légitársasága. Az elmúlt 30 évben több mint 1 millió utas vette igénybe a magyar járatot.

Az ismertetés szerint Magyarországról 44 légitársasággal 134 repülőtérre lehet eljutni.

Hardy Mihály, a Budapest Airport kommunikációs igazgatója azt mondta: köszönhetően a magyarországi turizmus fejlődésének, tavaly dinamikusan nőtt az utasforgalom, elérték a 14,9 milliós utasszámot.

Felmérések szerint az utasok száma idén tovább nő - hangzott el a Híradóban, amelyben emlékeztettek, hogy vasárnaptól sűrűbben, 10 percenként közlekedik a 100E busz a Deák Ferenc tér és a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2-es terminálja között.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.