Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2022. Február 27. 16:02, vasárnap | Belföld
Forrás: mti

Folyamatosan nyitva vannak a magyar-ukrán határátkelőhelyek

Folyamatosan nyitva vannak a magyar-ukrán határátkelőhelyek

Folyamatosan nyitva vannak a magyar-ukrán határátkelőhelyek, az átengedés folyamatos, rövidesen külön úgynevezett Segítségpontok is nyílnak, ahol a háború elől Magyarországra menekülők további segítséget kaphatnak

- közölte a kormányszóvivő vasárnap.

Szentkirályi Alexandra a közösségi oldalán azt írta, Magyarország nem akar belekeveredni ebbe a háborús konfliktusba, de minden segítséget megad az arra rászorulóknak, "hiszen mindenki a hazáját, az otthonát hagyja maga mögött ezekben a nehéz napokban".

Közölte: a gyorsabb átjutás érdekében már mind az öt magyar-ukrán határátkelőhely szünet nélkül működik.

"Miközben az Ukrajnával közös lengyel, szlovák és román határszakaszokon a belépésre akár 20-24 órát is várni kell, addig a magyar határátkelőhelyeken a reggeli adatok szerint maximum egy óra a várakozási idő" - jegyezte meg.

Hozzátette: a határátkelőhelyek közelében a karitatív szervezetekkel külön "Segítségpontokat" alakítanak ki, ezek kijelölése már zajlik és rövidesen megkezdik működésüket.

Itt nemcsak élelmiszerrel és információkkal látják el a segítséget kérőket, de a kormányhivatalok munkatársai is jelen lesznek, akik közigazgatási és szükség esetén oltással kapcsolatos ügyekben is segítenek. A segítséget kérőket igény esetén a rendőrség, illetve egyházi/karitatív önkéntesek busszal szállítják ide.

"Mindenkinek segítenie kell a háború áldozatait. Mi, magyarok első helyen Kárpátalját és az ott élő magyarokat akarjuk segíteni" - tette hozzá Szentkirályi Alexandra.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben