Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2013. Április 05. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Fónagy: nem a nagyfogyasztók fizetik a rezsicsökkentést

Fónagy: nem a nagyfogyasztók fizetik a rezsicsökkentést

Alaptalan, hogy a nagyfogyasztókkal és a közepes-, valamint a kisvállalkozásokkal fizettetnék meg a szolgáltatók a lakossági rezsicsökkentés árát – mondta Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára. A politikus közölte, Magyarországon versenyhelyzet van, és a Magyar Energia Hivatal is folyamatosan vizsgálja a szolgáltatókat, hogy ne terhelhessék át a költségeiket.

A kormány alapvető célja, hogy a családok helyzetén könnyítsen, és nem az, hogy a szolgáltatók profithelyzetét javítsa vagy a korábbi, számukra nagyon előnyös profitszerkezetet megtartsa. „Az a feltételezés, mely azt mondja, hogy a szolgáltatók a lakosság számára nyújtott árkedvezményt azt a gazdasággal, elsősorban a nagyfogyasztókkal fizetteti meg, az szakmailag sántít.” A nagyfogyasztók versenyhelyzete ugyanis lényegesen erősebb, mint a családoké – tette hozzá Fónagy János.

Németh Szilárd, a rezsicsökkentést ellenőrző munkacsoport fideszes vezetője azt közölte, hogy a Főtáv és a fővárosi önkormányzat még az előző kormányzat idején kötött olyan, a politikus szerint, törvénytelen megállapodást, amelynek segítségével egy alapítvány működési költségeit is beépítették az árba. Ezzel csaknem négymilliárd forinthoz juttatták az alapítványt, ami Németh Szilárd szerint az árdrágítás bűntettét is kimeríti.

A képviselő közölte, több fogyasztóvédelmi problémát is felszínre hozott a rezsicsökkentés. Ennek nyomán feljelentés született a korábbi fővárosi távhődíj-megállapítás miatt, próbaperek indulhatnak bizonyos helyeken a szemétszállítás drágulásával kapcsolatban, továbbá még mindig vizsgálják a hibás formátumú rezsiszámlákat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 13:36, kedd | Belföld

1,7 százalékkal nőtt a GDP

A bruttó hazai termék (GDP), a gazdaság teljesítménye 2024 első negyedévében 1,7 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakit - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden első becslése alapján.

2024. Április 30. 08:30, kedd | Belföld

MÁV-Volán: május 1-jén ünnepnapi menetrend szerint közlekednek a vonatok

Május elsején a vonatok az ünnepnapi menetrend szerint közlekednek, másnap már a megszokott munkanapi menetrend érvényes - tudatta a MÁV Zrt. kedden az MTI-vel.

2024. Április 30. 08:28, kedd | Belföld

Maruzsa Zoltán: cél a köznevelés digitalizációja

A kormány ebben a ciklusban a magyar köznevelés digitalizációját tűzte ki célul - jelentette ki a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára hétfőn Szolnokon.

2024. Április 30. 08:26, kedd | Belföld

Agrárminiszter: a brüsszeli elit feláldozta az európai gazdálkodókat a környezetvédelem oltárán

A brüsszeli elit feláldozta az európai gazdálkodókat a környezetvédelem oltárán, tehát alapvető változásra van szükség az uniós mezőgazdasági politikában, ami csak a jelenlegi brüsszeli elit leváltásával érhető el