Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2012. Július 27. 16:00, péntek | Helyi
Forrás: Csabai Mérleg

Forgalomkorlátozás Békéscsaba belvárosában

Forgalomkorlátozás Békéscsaba belvárosában

Békéscsaba belváros rekonstrukciója és a kapcsolódó fejlesztések miatt a 31. héten (július 30. - augusztus 5.) a következő forgalomkorlátozásokra és forgalmi-rend változásokra kell számítani.

Forgalomkorlátozások és munkavégzés Békéscsaba belvárosában

I. Belváros rekonstrukció:

  • Az Andrássy út Szent István tér – Irányi utcák közötti szakasza a járműforgalom elől továbbra is lezárva marad. A gyalogos forgalom a kijelölt útvonalakon folyamatosan fenntartott. Az Andrássy úton közműépítés, a vízgépészeti aknák építése van folyamatban.
  • Az Irányi utcában a járműforgalom egy forgalmi sávra szűkül, továbbra is egyirányú marad a Luther utca felől. Az Irányi utcában folytatódik a közműépítés, valamint az út- és járdaburkolatok bontása, építése. Az ideiglenes trafót elszállították, a kábelfektetési munkák folytatódnak. A parkolóház építése és az áruház földszintjén az átjáró építése folyik, műszaki átadása július 31-re van kitűzve.
  • A Luther utcában egy forgalmi sáv és mindkét oldali kerékpárút lezárása mellett a közműépítések folytatódnak. Útszegély és járda bontása és építése kezdődik az északi oldalon. Tovább épül a csapadékvíz csatorna a Kossuth tér irányába haladva, és várhatóan kábelfektetés miatt a járdát is szakaszosan lezárják. A gyalogosforgalom az utca egyik oldalán biztosított lesz, a jármű forgalom mindkét irányban egy-egy forgalmi sávra szűkül. A Luther utca projekttel érintett szakaszán megszűnik a kétoldali egyirányú kerékpárút, alternatív kerékpáros útvonalként a Csaba utca – Justh Gyula utca szolgál.
  • A Szent István tér városháza felőli oldalán közműátépítés miatt szakaszos járda-, kerékpárút-lezárásokra és a zöldterület igénybevételére kerül sor. Az ideiglenes vízvezeték fektetése van folyamatban, majd a vízvezetékek átépítése fog történni.
  • A Szabadság téren a zeneiskolától a József Attila utcába befordulva az „Attila Ház”-ig kábelfektetés kezdődik, ami járda és kerékpárút lezárással, bontással jár.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 16:00, szombat | Belföld

Baleset-tűz

Meghalt egy ember egy dombóvári háztűzben

2024. Május 18. 11:00, szombat | Sport

RÖVIDHÍR!

3x3-as olimpiai selejtező - Győzött a férfi válogatott, szombaton dől el a továbbjutás

2024. Május 18. 11:00, szombat | Életmód

Kormány-egészség

Hornung Ágnes: ismét támogatásra pályázhatnak az 1-es típusú diabétesszel foglalkozó civil szervezetek

2024. Május 18. 09:24, szombat | Külföld

Voks 24 - Volt, amikor egy EP-mandátumhoz 116 ezer szavazat is elég volt

Az eddigi legmagasabb európai parlamenti (EP-) választási részvételnél, 2019-ben, csaknem 174 ezer szavazatra volt szükség ahhoz, hogy egy európai parlamenti (EP-) lista átlépje Magyarországon az 5 százalékos küszöböt