Városlista
2020. július 5, vasárnap - Sarolta, Emese

Hírek

2012. Március 05. 14:07, hétfő | Belföld
Forrás: OrientPress

Formálódik az új nemzeti légitársaság

Formálódik az új nemzeti légitársaság

A február 3-án leállt Malév helyére új társaság léphet, amelyben valamilyen formában az állam is részt vállalna.

Erről a kezdeményező Magyar Légiközlekedésért Egyesület, más néven Malért alapító tagja, Demeter Csaba beszélt a Gazdasági Rádiónak. A szakmai befektető várhatóan a Tensi Csoport és annak egyik tulajdonosa, Déri Tamás lenne, ők már februárban több szakmai anyagot is készítettek a témában.

Az új nemzeti légitársaság megalakításának tervét információink szerint kedden jelentheti be a Malért. Közben a mai Népszabadság azt írja, hogy kisebb méretben ugyan, de életben maradhat a Malév két leánycége, a földi kiszolgáló és a repülőgép-karbantartó. A lap - pontosan meg nem nevezett forrásra hivatkozva - azt írta: kormányzati szintről azt közölték, a földi kiszolgálással foglalkozó Malév Group Handling és a repülőgép-karbantartással foglalkozó Aeroplex életben maradását prioritásnak tekintik.

A Népszabadság szerint ennek két oka van: a kormány még számol egy budapesti központú légitársaság létrehozásával, amelynek e két vállalat lehet a szakmai bázisa, a másik pedig, hogy mindkét cég üzletrésze részben vagy egészében el van zálogosítva.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 04. 18:22, szombat | Belföld

Július közepéig várja a kerékpárosbarát pályázatokat az ITM

Július 15-én délig elektronikus úton lehet jelentkezni a kerékpáros település és a kerékpárosbarát Magyarország idei pályázati kiírásaira - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) szombaton az MTI-vel.

2020. Július 04. 17:21, szombat | Belföld

Halünneppé tennék július második szombatját a bajai hungarikum révén

Országos halünnepet szeretnének július második szombatján a bajaiak. A Bajai Halászléfőző Bajnokok Egyesülete és a város önkormányzata kezdeményezéséhez országszerte több tucat vendéglátóhely csatlakozott

2020. Július 04. 16:19, szombat | Belföld

Idén is díjazták a legjobb konferencia és wellness szállodákat

Hat magyarországi konferencia és wellness szálloda kapott Aranynap-díjat kiemelkedő színvonalú szolgáltatásaiért 2019. évi teljesítménye alapján;

2020. Július 04. 15:18, szombat | Belföld

Humanitárius korridor nyílt az országon átutazóknak

Humanitárius korridor nyílt az országon átutazóknak szombaton 0 órától.