Városlista
2024. május 9, csütörtök - Gergely

Hírek

2012. Június 12. 16:00, kedd | Helyi
Forrás: Csabai Mérleg

Fórum igazi párbeszéddel

Fórum igazi párbeszéddel

Nem panaszkodhat a választókörzetében élők aktivitására Herczeg Tamás önkormányzati képviselő, a hétfő délutáni lakossági fórumon ugyanis csak úgy záporoztak a kérdések.

A jelenlévő szakemberek, amire tudtak, választ adtak, más ügyekben az itt elhangzott felvetések kapcsán keresik majd a megoldást.


Herczeg Tamás (jobbról) minden kérdésre igyekezett megnyugtató választ adni

A Savio Szent Domonkos Katolikus Általános Iskola Szarvasi úti épületében összegyűltek Wittmann László osztályvezetőtől meghallgathatták, milyen jelentősebb fejlesztések várhatók a városban, majd a szennyvízberuházás eddigi fejezeteiről, a projekt jelentőségéről kaptak tájékoztatást Gergely Tamástól, a PIU munkatársától.
Az általános, bevezető részt követően a jelenlévők egymásnak adva a szót tették fel kérdéseiket, s néhány percen belül valódi párbeszéd alakult ki a szakemberek és az érdeklődők között. Többen jelezték, hogy aránytalanul nagynak tartják azt a kiadást, ami a régi csatornahálózatra csatlakozókat érinti majd. Ezzel kapcsolatban Csiaki Tamás, a városüzemeltetési osztály vezetője elmondta, hogy a közműfejlesztési hozzájárulásnál például van mód részletfizetésre is, ehhez az önkormányzatot kell felkeresni.
A Szarvasi úton lakók közül hárman is arra panaszkodtak, hogy az útfelszínnel nem egy síkban lévő aknafedőkön úgy dübörögnek át a kamionok, hogy a zajtól az ott élők nem tudnak pihenni, helyenként a fal is reped. A szennyvízprojekt kivitelezését végző, SADE Kft. képviselője ígéretet tett arra, hogy megvizsgálják, pontosan, mely útszakaszokról is van szó, s amennyiben őket érinti a feladat, megoldják azt.
A fórumon résztvevők tehát nem csak információkkal gazdagodtak ezen a délutánon, hanem konkrét problémáik orvoslása felé is tettek egy-egy fontos lépést.


Gajdács Emese

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 09. 09:43, csütörtök | Sport

Konferencia Liga: Elsőként a Fiorentina jutott döntőbe

2024. Május 09. 09:40, csütörtök | Kék hírek

Lőfegyvereket és hangtompítókat találtak a pénzügyőrök egy albán autóban

Lőfegyvereket és hangtompítókat találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy albán rendszámú autóban az M5-ös autópálya hetényi pihenőhelyén.

2024. Május 09. 09:39, csütörtök | Belföld

Orbán Viktor fogadta az állami látogatásra Magyarországra érkező kínai államfőt

Orbán Viktor miniszterelnök és felesége, Lévai Anikó szerda este a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren fogadta Hszi Csin-pinget, a Kínai Népköztársaság elnökét és házastársát

2024. Május 09. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán elnök: Ukrajna érdekelt a jószomszédi kapcsolatokban Magyarországgal

Ukrajna érdekelt a jószomszédi kapcsolatokban Magyarországgal, és a kétoldalú együttműködés fejlesztésében a kereskedelem, az energia és a logisztika területén