Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2012. December 03. 22:43, hétfő | Belföld
Forrás: InfoVáros

Fürdőzés receptre

Fürdőzés receptre

Kevesen tudják, hogy az Országos Egészségbiztosítási Pénzárnak köszönhetően a mozgásszervi panaszokkal küzdő biztosítottak évente két alkalommal háziorvosi beutalóval vehetik igénybe a Zalakarosi Fürdő gyógyászati szolgáltatásait.

A zalai településen 1962-ben, szénhidrogén kutatások közben találtak rá a 96 Celsius fokos gyógyvízre. A fürdő mindössze 2 medencével kezdte működését, mely mára 12 hektáros parkkal, 25 medencével, élményfürdővel, gyermekvilággal, szaunákkal valamint gyógy- és wellness kezelésekkel várja a vendégeket.
A szerves anyagokban és oldott sókban gazdag gyógyvíz egész Európában egyedülálló. A kénes, hidrogénkarbonátos víz eredményesen alkalmazható reumás és ízületi betegségek, idült gyulladások és egyes bőrbetegségek kezelése esetén is. Fürdőzés közben a kén nemcsak a bőrön keresztül, hanem a légzésünk által a véráramon keresztül nem érintett szövetekbe is beépül.

Zalakaroson a fürdőszolgáltatások mellett kiemelt hangsúlyt kap az egészséges életmód népszerűsítése, valamint az egészségtudatos programok szervezése is. Ilyen kezdeményezés a minden hónapban megrendezésre kerülő gyógyászati nyílt nap. Az ingyenes állapotfelmérés, valamint vérnyomás- és testzsír mérés mellett a vendégek azt is megtudhatják, hogy miként vehetik igénybe a fürdő által kínált gyógykezeléseket.

Az OEP támogatásnak köszönhetően a választott kezelés függvényében a betegeket az ingyenes vagy a részben támogatott kezelések esetén minimális költség terheli. További előnye, hogy nem kell hetekre, hónapokra előre időpontot egyeztetni, mint a kórházakban. A fürdő saját reumatológiai szakrendelésén az állapotfelmérést követően személyre szabott terápiát ajánlanak a pácienseknek, mely a legalkalmasabb a panaszok enyhítésére.
A beutalt betegek számára évente két alkalommal 4 X 15 fürdőzés illetve kezelés biztosított, mely a közgyógyellátásban részesülőknek teljesen ingyenes, és költsége nem számít bele a gyógyszerkeretbe sem. Az OEP által teljes, vagy részleges támogatásban részesülő kezelések az iszappakolás, iszapfürdő, parafangó, orvosi gyógymasszázs, nyirokmasszázs, talpreflexmasszázs, gyógytorna, víz alatti gyógytorna valamint speciális egyéni és csoportos tornák.

A vízben található ásványi anyagok pozitív változásokat indítanak el a vérben, hatására a gyulladásos faktorok javulnak. A keringés felgyorsul, melynek következtében gyengülnek a fájdalmak, javul az ízületek mozgathatósága, nő az izomerő.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során