Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2012. Február 20. 10:00, hétfő | Helyi
Forrás: Csabai Mérleg

Füstölgő, didergő tavaszvárás

Füstölgő, didergő tavaszvárás

Nem lehet cigarettázni jóformán sehol (buszmegállók, intézmények stb.). A buszmegállókat érintő intézkedésnek felettébb örülök, illetve örülnék.

A „Tilos a dohányzás” matricákon kívül viszont maximum annyi változott, hogy kevesebben gyújtanak rá, vagy arrébb mennek, de hogy senki ne pöfékeljen az orrom alá, az lehetetlen. Nem zavarta a minap a mellettem álló fickót sem, hogy ott köhögök mellette dideregve, ő csak hódolt a szenvedélyének, amire egyszer majd rámegy a tüdeje.


Azon gondolkodtam, hogy beszólok: vagy arrébb megy, vagy elteszi a cigit, mert nem vagyok oda a passzív öngyilkosságért. Gondoltam, majd mutogatom neki nagy büszkén a tiltó matricát a menetrend alatt. Tettem előtt gyorsan odasandítottam. Jelentem: a matrica lekaparva. Ennyit a jogaim igazolásáról, nem mintha ő nem tudná, hogy mi a helyzet. Így már nem tudok mire mutogatni, hogy mit mondok, az meg nem hinném, hogy érdekelte volna. Megfogadtam, hogy legközelebb nem hagyom magam, mert mindenkit megillet a nagyjából tiszta levegő.


Felszállva a buszra, abban reménykedtem, hogy a hideg ellen egy kis védelmet, meleget nyújt, de nem… ugyanolyan érzés volt ott ülni, mint a kinti padon. Nem fűtenek, esetleg elől, de egy ideje a sofőrök is sapkában, téli kabátban, akár sállal felszerelkezve vezetnek. Nem is gondoltam bele, hogy vajon ha mi nem bírjuk beöltözve, akkor a kisállatok hogy képesek elviselni állandóan a hideget. A buszról leszállva elhaladtam egy fenyőfa mellett, és akkor hirtelen egy lefele süvítő hangot és hóba pottyanást hallottam, láttam. Tudtam, hogy egy madár, sejtettem, hogy egy gerle lesz az. Szegény, fejjel lefele zuhant le a hóba, csak a farka vége kandikált ki. Meg se próbált kimászni, nem is tudott volna. Zsebkendős kézzel nyúltam érte, kiszedtem. Csak ült a havon mélyen behúzott nyakkal, alig látszott a feje. Nem ő az első madár, aki a hidegben leli halálát...


Mikor lesz már tavasz?

Kormányos Emese

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére