Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2010. Január 11. 14:00, hétfő | Helyi
Forrás: Békés Megye Online

Galambkiállítás Gyomaendrődön

Galambkiállítás Gyomaendrődön

Idén is megrendezik a már hagyományosnak tekinthető Galambkiállítást Gyomaendrődön, melynek időpontja 2010. január 9-10. Helyszíne a helyi Sportcsarnok.

Gyomán az 1950-es évek elején kezdődött a szervezett galambtenyésztés. Az 50-es évek végén kettévált a röptető postagalamb tenyésztés, és a kiállítási galambtenyésztés. Gyomán megalakult a 47-es Galamb Egyesület Forgács József vezetésével, és a 177-es Egyesület a 60-as évek közepén Gózon Lajos vezetésével. 1970. január 1-jével megalakult Endrődön Deák Mihály vezetésével a 199.sz. Egyesület. Sikeres kiállítások rendezésére került sor Gyomán, és Endrődön is. Szervezett és szakszerű tenyésztési munka folyt a településeken. A siker csúcsa a Gyomán Forgács József által kitenyésztett Magyar Autósex tyúkgalamb lett.


Galambkiállítás Gyomaendrődőn

Gyoma és Endrőd egyesítésének évében 1982-ben úgy látták, hogy a tagság többségének akaratával célravezetőbb, ha összevonják a három egyesületet. Fiatal vezetők kerültek az egyesület élére, így nagy ambíciókkal kezdődött és folytatódott a munka. A Déryné Közösségi Ház lett az otthonuk éveken keresztül. Minden évben rendeztek kiállításokat.

A növekvő galamb és kisállat létszám arra kényszerítette őket, hogy a Városi Sportcsarnokot válasszák kiállítás helyszínéül, ez a 90-es évek végétől minden évben ismétlődik.

Forrás: Glózik Klára Tourinform - Békés megye irodavezető, Thermál Consulting Kft.

Békés Megyei Önkormányzat - MCOnet


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:59, vasárnap | Külföld

Épületek tucatjai semmisültek meg a tornádókban az Egyesült Államok középső részén

Többen megsérültek és lakóépületek tucatjai semmisültek meg az Egyesült Államok középső részén tomboló tornádókban - derült ki a helyi idő szerint szombat reggeli összegzésekből.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.