Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2012. Május 26. 14:00, szombat | Helyi
Forrás: Csabai Mérleg

Gálamérkőzés sok meglepetéssel

Gálamérkőzés sok meglepetéssel

A cél: a szurkolók és a focisták összekovácsolása.

Nem mindennapi gálamérkőzés tanúi lehetnek majd azon szurkoló fociszerelmesek, akik a június másodikai Békéscsaba – Cegléd NB II-es mérkőzés előtt kilátogatnak a Kórház utcába. A meccs előtt ugyanis előmérkőzést játszik majd a ’84-es és ’85-ös serdülő aranycsapat válogatottja az Előre szurkolók csapatával. A szurkolói csapatokat Kovács Krisztián és Gedó Dávid, az önkormányzatot Szigeti Csaba, a sportcsoport vezetője, valamint a hat NB I-es játékos közül Belvon Attila, s az ötletgazda, Frankó Attila, továbbá az Előre Centenáriumi Bizottságot Ferencz Rezső képviseltetették a 2012.05.25. -én a délelőtti sajtótájékoztatón az Előre Centenáriumi Klubban (volt Cathy’s Kávéház).

A hiánypótló kezdeményezésről Frankó Attila és Ferencz Rezső elmondták, hogy a gálamérkőzés célja a Békéscsabai Előre 100 éves jubileumi évében felidézni az 1984-es Országos Bajnokságot és Népköztársasági Kupát nyert serdülő labdarúgó csapat sikereit, továbbá az 1985-ös Országos Bajnokságot nyert serdülő labdarúgó csapatot bemutatni a közönségnek, a közvéleménynek. Annál is inkább, mert a klub történetének két legsikeresebb utánpótlás csapata több NB I-es játékost adott a magyar labdarúgásnak. Gondoljunk csak Kanál Zoltánra, Miklya Zoltánra, Marik Lászlóra, Belvon Attilára, Bánfi Jánosra, Kasik Zsoltra. Bánfi János személyében pedig huszonötszörös válogatott focistát tisztelhetünk, aki csapatkapitányi minőségében is sokat tett le e népszerű csapat- és labdajáték képzeletbeli asztalára.


A szurkolók is támogathatják a kezdményezést: a labdák háromezer forintért vásárolhatók meg

A szervezők a június másodikán 16 órakor kezdődő gálameccsel tisztelettel adóznak az akkori klubvezetés és mindkét csapat szakmai vezetése, Szombati György edző és Such Sándor technikai vezető emléke előtt.

A gálamérkőzés kapcsán Belvon Attila kifejtette, hogy a kezdeményezés legfőbb erénye, hogy összekovácsolja a nyolcvanas, kilencvenes és a kétezres évek szurkolóit.

Vándor Andrea

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 16:00, szombat | Belföld

Baleset-tűz

Meghalt egy ember egy dombóvári háztűzben

2024. Május 18. 11:00, szombat | Sport

RÖVIDHÍR!

3x3-as olimpiai selejtező - Győzött a férfi válogatott, szombaton dől el a továbbjutás

2024. Május 18. 11:00, szombat | Életmód

Kormány-egészség

Hornung Ágnes: ismét támogatásra pályázhatnak az 1-es típusú diabétesszel foglalkozó civil szervezetek

2024. Május 18. 09:24, szombat | Külföld

Voks 24 - Volt, amikor egy EP-mandátumhoz 116 ezer szavazat is elég volt

Az eddigi legmagasabb európai parlamenti (EP-) választási részvételnél, 2019-ben, csaknem 174 ezer szavazatra volt szükség ahhoz, hogy egy európai parlamenti (EP-) lista átlépje Magyarországon az 5 százalékos küszöböt