Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2011. Október 27. 07:45, csütörtök | Belföld
Forrás: OrintPress

GPS-szel felszerelt cipőket gyártanak a demeciában szenvedőknek

GPS-szel felszerelt cipőket gyártanak a demeciában szenvedőknek

Egy amerikai cég bejelentette: már akár ebben a hónapban a polcokra kerülhetnek az Egyesült Államokban azok a cipők, amelyeket kifejezetten demenciában szenvedő betegeknek fejlesztettek ki.

A lábbelikben beépített GPS jeladó van, így a véletlenül elkóborolt és eltévedt idős embereket könnyen megtalálhatja a családja.

Az Agence France-Presse jelentette, hogy egy amerikai cég napokon belül a piacra dobhatja azokat a cipőket, amelyek megkönnyítik majd a demens betegek megtalálását. A kognitív zavarban szenvedő idős emberek ugyanis gyakran elkóborolnak otthonról vagy a számukra kialakított otthonokból, majd nem találnak haza.

Az előzetes adatok szerint egy pár speciális lábbeli körülbelül 300 dollárba kerül majd, ebben természetesen a jeladó ára is benne van. A cég egyik képviselője szerint a termék életeket menthet, ezért minden olyan család számára javasolja, ahol van kognitív zavarban szenvedő idős ember.

A cipő különösen azok számára lehet hasznos, akik az Alzheimer-kór korai szakaszában vannak. Ezek az emberek ugyanis leggyakrabban még nem felügyelet alatt, hanem egyedül élnek, így a hozzátartozók is csak későn veszik észre, hogy idős családtagjuk eltűnt - mondták a fejlesztők.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére