Városlista
2024. május 9, csütörtök - Gergely

Hírek

2011. Szeptember 03. 08:00, szombat | Helyi
Forrás: Békés Megyei Rendőr-főkapitányság

Gyanúsan olcsó kukorica - kétes eredetű terménnyel házaltak Dél-Békésben

Gyanúsan olcsó kukorica - kétes eredetű terménnyel házaltak Dél-Békésben

Rendőrségi hírek Békés megyéből, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatója, hírösszefoglalója.

Csöves kukoricát kínáltak eladásra a napokban az egyik dél-békési településen. A teherautóval házaló árusok azonban a zsákokba szedett terményt a piaci árnál jóval olcsóbban kínálták. A térségben dolgozó egyik körzeti megbízotthoz lakossági jelzés érkezett arról, hogy egy zárt rakterű járművel nagy mennyiségű kukoricát szállítanak. A telefonhívást követően igazoltatták a jármű vezetőjét, utasait és ellenőrizték a rakományt. Kiderült, hogy a két férfi és egy nő mázsánként 2000 forint körüli összegért (a piaci ár jelenleg 5000 forint körül van mázsánként) már eladott 37 zsák csöves kukoricát. Ezt a vevőnél meg is találták és lefoglalták a nyomozók. Az árusoktól további 5 zsáknyit sikerült még lefoglalni. A Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság lopás megalapozott gyanúja miatt indított eljárást az ügyben.

 

A rendőrség a terménylopások megelőzése érdekében kéri a földtulajdonosokat, hogy lehetőségeikhez mérten – akár a szomszédos táblák művelőinek segítségével - tartsák szemmel területüket. Rendkívül fontos, hogy az esetleges lopásokat időben tudják észlelni, és jelenteni a rendőrségnek. A több héttel, hónappal később bejelentett károkozások esetében ugyanis jóval kisebb az eredményes felderítés esélye.

 

A gyanúsan alacsony áron kínált vetőmag, illetve állatok takarmányozására használt termény is az esetek nagy részében bűncselekményből származik. Az ilyen áruval házalók tehát másokat károsítanak meg azért, hogy anyagi haszonhoz jussanak. Ezért kérik, hogy aki a lakókörnyezetében ilyen árusítást tapasztal, tegyen bejelentést. Az információk azonnali ellenőrzése, illetve a rövid időn belül megkezdett nyomozás során nagyobb eséllyel kerülhet sor az eltulajdonított termény lefoglalására, mellyel jó esetben a gazdák kárának egy része is megtérülhet.

 

 

Vargáné Szombati Andrea r. fhdgy.
sajtószóvivő
Békés Megyei Rendőr-főkapitányság  

Címkék: csalás, lopás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 09. 13:30, csütörtök | Bulvár

Teniszpálya alatt találták meg a ferencesek 500 éve eltűnt templomát Visegrádon

A Zsigmond király idején épült Szűz Mária templom romjait találták meg egy teniszpálya alatt, a visegrádi műemlékegyüttes újjászületését megelőző régészeti feltárás során.

2024. Május 09. 13:28, csütörtök | Életmód

Művészetek Völgye - Csaknem háromezer program az idei fesztiválon

2024. Május 09. 13:28, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: Magyarország érdeke, hogy minél több kínai beruházás érkezzen

Magyarország érdeke, hogy minél több kínai beruházás érkezzen az országba - jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón, Budapesten.

2024. Május 09. 09:43, csütörtök | Sport

Konferencia Liga: Elsőként a Fiorentina jutott döntőbe