Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2017. November 24. 09:15, péntek | Sport

Győzelem az Eger Rallyn!

Győzelem az Eger Rallyn!

Interjú Velezdi Eszter navigátorral az Eger Rally után.
Kertész Krisztián - Velezdi Eszter
Opel Astra OPC - Just Car Transport Kft.
CREDOBUS Eger Rallye 2017 - 2017.11.03-05.

Szombat reggel fagyos volt az idő. Miként sikerült abszolválni az első gyorsokat és majd a többit?

- Hosszú szombattal nyitottuk az Eger Rallyet ahol 3x3 gyorsasági szakaszt kellett teljesítenünk, mely vége már az éjszakába nyúlt, de a fagyos reggel sem vetett vissza lelkesedésünkből. Átesett az autó pár fejlesztésen. Meg kellett ismerkednünk vele, és az új gumikkal is még az első gyorson. Krisztián nagyon higgadttan és precízen vette a feladatot, én egy picit jobban izgultam. Navigátorként ugyanis nagyon komplex kézben tartani dolgokat már ezen a szinten. Nagy csatákat vívtunk Fenyővel és Gurigával a 2WD első 3 helyéért, ami nagyon izgalmassá tette a napot.

Eger főterén a Dobó téren volt a rajt és a célceremónia. Mit szóltok a sok kilátogató nézőhöz, illetve a pályák szélén is vártak-e szurkolók?

- Többször látogattam már ki a Dobó térre egy-egy Eger rallye kapcsán. Nagyon magával ragadó ilyenkor, de ebben a felállásban még egyikőnk sem volt a rendezvényen. Kár lett volna enélkül zárni az évet. A kissé hideg idő ellenére is sok néző várt minket a Rajt-Cél ceremónián, mind a pálya szélén. Nagyon megható volt! Az utolsó gyorsokon tapsoltak minket és már szurkolói zászlónk is volt! Nehéz ilyenkor szavakat találni. Köszönjük!

Vasárnap már 8 fokkal "melegebb" volt az első gyors rajtjában. Milyen gumiválasztás volt az ideális? Sikerült-e jól gumiznotok?

- Vasárnap, 3x2 gyors várt ránk. Két különböző karakterű és hosszúságú szakasz. Nagy volt rajtunk a nyomás, hajszállal vezetve a kategóriát, nem hibázhattunk. Úgy gondolom a gumi választásunk ideális volt, a puha keverék magabiztos tapadást eredményeztek. Kaland mentesen, karc nélkül, és sikeresen zártuk a napot!

Mennyire vette ki az erőt belőletek a három nap? Navigátorként a reggeli hideg aszfalt, hideg gumi mennyire nehezíti meg az itiner diktálását?

- Kimerítő volt az első ORC versenyünk, de megérte és nagyon örülünk, hogy itt is kipróbálhattuk magunkat.

Az aszfalt és az abroncsok kapcsolatát a pilóta hamarabb érzi, a diktálás a tempót követi, az én dolgom nem igazán nehezíti a hideg. Az ideális meleg gumis rajtok logisztikája viszont már az én feladatom navigátorként, az etapitiner szerinti km/perc számolással, hogy az érkezésünk mindig pontos legyen. Az már odafigyelősebb meló.

Technikai gond mentes volt a versenyetek?

- Az autó tökéletesen működött, a csapat nagyon jól dolgozott. Az éjszakai gyorson megviccelt a navigátor lámpa, így elemlámpa segítségével kellett rajtolnunk, de sikerült orvosolnom a problémát etapon.

Legközelebb hol láthatunk milyen versenyen benneteket?

- Reményeink szerint, Decemberben a Szilveszter Rallye-n újra találkozunk!

Összességében miként értékeled az Eger rallyt?

- Összességében a verseny és a rendezés nagyon tetszett. Jók és változatosak voltak a pályák. Debütálásunk az Országos Rallye mezőnyében hozott egy ORC 2WD Kategória 1. helyet is, aminek borzasztóan örülünk. Tartalmas hetet zártunk, sok tapasztalattal gazdagodtunk, és jó látni, hogy ez még nem a jéghegy csúcsa. Nagyon köszönjük mindazoknak, akik ezt lehetővé tették számunkra!

Köszönet a partnereinknek: H-euro Consult Bau Kft., Assist-Trend Észak Kft., Spéci Komplett Kft., Zsomar-Ker Kft., Best-Tyre Gumi Kft., Kartel 97 BT, Horváth Kft., TT Sped Kft., Delta Hungária Építő Kft., FA-ZE Tyre Repaír Kft., Kerékgyártó és Társa Kft., Andrezol-net Kft., D.D.Z Med Kft., Adó-Dó Plusz Kft., Magyar Ipar Kft., T-Forex Kft., R-Pex 2000 Kft., Kiss Zsolt EV. , Naturgold Farm, Baromfiudvar, Unilub Castrol, Mihidra Kft., Black Point alapítva 1991.

Köszönjük az interjút!
Eszter - Krisztián

Támogatók: FIRE-CREW Kft., KOKO EXPRESS, FÉLIX Professional, KARCHER, Interdairy Hungary Kft., UNIFY.

- Hajósi Miklós -

Címkék: autósport, eger, rally

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Női kézilabda olimpiai selejtező - Magyarország-Svédország 28-25

A magyar női kézilabda-válogatott 28-25-re legyőzte Svédországot a debreceni olimpiai selejtezőtorna pénteki, második fordulójában, így csak akkor nem szerez kvótát, ha vasárnap öt vagy több góllal kikap Japántól.