Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2012. Július 12. 14:00, csütörtök | Helyi
Forrás: MTI

"Gyulai Termék" védjegyprogram indult Gyulán

"Gyulai Termék" védjegyprogramot vezetett be a gyulai önkormányzat, Görgényi Ernő (Fidesz) polgármester szerdán 12 helyi termelőnek adta át a védjegyhasználati jogot a városi piacon.

A városvezető az MTI-nek elmondta: a minősítési rendszer bevezetése a termelők érdekében történik, a "Gyulai Termék" jelzés használata ösztönzi a helyi mezőgazdaságot, segíti a Gyulán és környékén termelt friss és tartós élelmiszerek piacra jutását, a zöldség és a gyümölcs értékesítését.
A jelölés segítség a lakosságnak és a Gyulára látogató turistáknak, akik szívesebben költik pénzüket valóban helyben termelt termékekre, mint bizonytalan származású és minőségű árura - tette hozzá a polgármester. Utalt arra: az önkormányzat tervezi a minősítési rendszer kiterjesztését más gyulai szellemi és fizikai termékekre.
A védjegyprogram az önkormányzati tulajdonú Gyulai Mezőgazdasági-Városfejlesztési Kft. keretein belül zajlik, a társaság szakértők bevonásával dolgozta ki a minősítési rendszer szigorú feltételeit, a "Gyulai Termék" cím odaítélésének és használatának szabályait - mondta Hajdu Attila, a társaság ügyvezetője.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 15. 09:45, szerda | PR

K&H: a karbonlábnyom csökkentése üzletileg is megéri

a legfrissebb CDP-jelentés szerint csak minden ötödik európai cég aktív a zöld átállás terén

2024. Május 15. 09:21, szerda | Belföld

Jelentősen csökkent az építőipar termelése is

2024 márciusában az építőipari termelés volumene a nyers adatok szerint 6,3 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól - jelentette szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

2024. Május 15. 09:10, szerda | Kék hírek

Több mint 30 tonna kábítószer-alapanyagot semmisített meg a rendőrség

Több mint 30 tonna, mintegy 480 milliárd forintnyi kábítószer-alapanyagot, prekurzort semmisítettek meg az egyik magyarországi hulladékégetőben - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda.

2024. Május 15. 07:53, szerda | Életmód

Bemutatták G. Fodor Gábor Orbán kontra Soros című könyvét