Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2012. Július 24. 14:00, kedd | Helyi
Forrás: Csabai Mérleg

Hajrá, magyarok! Hajrá, csabaiak! – Böczögő Dorina

Hajrá, magyarok! Hajrá, csabaiak! – Böczögő Dorina

Öt olimpikon, Böczögő Dorina tornász, Madarász Viktória távgyalogló, Márton Anita súlylökő, Baji Balázs gátfutó, Bohus Richárd úszó, valamint Petrovszki Pál (Dorina edzője) és Bökfi János, a súlyemelő válogatott ...

Öt olimpikon, Böczögő Dorina tornász, Madarász Viktória távgyalogló, Márton Anita súlylökő, Baji Balázs gátfutó, Bohus Richárd úszó, valamint Petrovszki Pál (Dorina edzője) és Bökfi János, a súlyemelő válogatott szövetségi kapitánya képviseli Békéscsabát Londoban az olimpián. Vasárnap indult sorozatunkban, péntekig, a megnyitó napjáig őket mutatjuk be olvasóinknak.


Az 1992-es születésű Dorina eddig valamennyi korosztályban országos bajnoki címet nyert

Mint arról korábban beszámoltunk, a város vezetői múlt pénteken az Ibsen Ház színháztermében, bensőséges ünnepség keretében biztosították a csabai sportolókat arról, hogy mekkora tisztelet övezi őket eddigi teljesítményeikért, és hogy mindenki nagyon szurkol majd nekik az olimpián. Köztük volt a húszéves Böczögő Dorina is, aki második olimpiáján öregbíti a város hírnevét.

Az 1992-es születésű Dorina a békéscsabai tornászhagyományok továbbvivője. Méltó követője a korábbi, olimpiát is megjárt csabai tornászoknak: Ónodi Henriettának, Balog Ildikónak, Nyeste Adriennek és Varga Adriennek.

Egyedüli magyar női tornászként jutott ki a 2008-as pekingi, s a 2012-es londoni olimpiára is. Szülővárosában, Orosházán, óvodás korában kezdett el tornászni, de ajánlásra bekerült a békéscsabai tornászműhelybe. Az első pillanattól kezdve Bereczkiné Harangozó Ildikó keze alatt sportolt, az iskolába kerülve azután Petrovszki Pál lett a másik edzője. A húszéves tornásznőt a londoni olimpiára a jelenleg edzője, Petrovszki Pál készítette fel.

Böczögő Dorina eddigi pályafutása során valamennyi korosztályban – a legkisebbektől a felnőttekig – országos bajnoki címet tudott nyerni! 14 évesen már mesterfokú bajnoknak mondhatta magát (ezt azóta „megfejelte” további 11 mesterfokú bajnoki arannyal)! A nemzetközi színtéren 14 éves kora óta van jelen. A világversenyeken elért legjobb eredményei: a volosi junior Európa-bajnokságon 8. helyezés felemáskorláton, a pekingi olimpián elért 12. helyezése ugrásban. Az idei, Brüsszelben rendezett felnőtt Európa-bajnokságon, ugrásban döntőbe tudott kerülni, végül 8. lett.

Az elsődleges cél Londonban: hibátlan gyakorlatok bemutatása, amellyel esély mutatkozhat arra, hogy Dorina egyéni összetettben a világ 24 legjobb tornász közé verekedje magát.


Edzőjével, Petrovszki Pállal és a jövő reménységeivel

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 17. 10:04, péntek | Belföld

Orbán Viktor: olyan választás előtt állunk, amely eldönti a háború és béke kérdését

Olyan választás előtt állunk, amely eldönti a háború és béke kérdését, az amerikai választással együtt - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken.

2024. Május 16. 16:13, csütörtök | Belföld

Kecskeméten folytatta vidéki kampánykörútját Orbán Viktor

2024. Május 16. 16:12, csütörtök | Belföld

Változékonnyá válik az időjárás a pünkösdi hosszú hétvégén

2024. Május 16. 16:11, csütörtök | Belföld

Fiktív motorkerékpár-eladások hátterét göngyölítette fel a NAV