Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2018. Április 29. 15:43, vasárnap | Belföld
Forrás: mti

Hamis ruhaszállítmányokat találtak a pénzügyőrök

Hamis ruhaszállítmányokat találtak a pénzügyőrök

Három kamionban, összesen 626 millió forint értékűre becsült hamis márkajelzéssel ellátott ruhaszállítmányt találtak a pénzügyőrök az M43-as autópálya Krak-éri pihenőhelyén

- tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) vasárnap az MTI-t.

Némedi-Varga Éva, a NAV Csongrád megyei Adó- és Vámigazgatóság sajtóreferense közölte, egy Törökországból Lengyelországba tartó kamion rakományának átvizsgálásakor a pénzügyőrök 2303 különféle márkajelzéssel ellátott ruházati terméket, kiegészítőt, lábbelit pakoltak ki a zsákokból.

Majd egy Törökországból Magyarországra tartó kamion ellenőrzésekor összesen 8785, különböző világmárkák jelzésével ellátott ruha, kiegészítő, lábbeli, táska került elő.

A NAV munkatársai egy Törökországból Bosznia-Hercegovinába tartó teherautó rakományában is hamis árut találtak, összesen 1873, különféle világmárka logójával ellátott ruházati terméket és kiegészítőt pakoltak ki.

A sofőrök a szállítmányok származását egyik esetben sem tudták hitelt érdemlően igazolni. Az előzetes szakértői vélemény szerint valamennyi ruházati termék és kiegészítő hamisítvány, a védjegy tulajdonosának, illetve a versenytárs engedélye nélkül szállítottak és hoztak forgalomba őket.

A pénzügyőrök a több mint 626 millió forint értékűre becsült szállítmányokat lefoglalták, mindhárom esetben az iparjogvédelmi jogok megsértése miatt indult eljárás - tudatta az alezredes.

Címkék: hamis, ruha, szállítmány

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 06:43, péntek | Belföld

Nagy Márton: Magyarországon minden adott, hogy Kína logisztikai központja legyen

Magyarországnak versenyképessége javítása érdekében szüksége van a kínai kapcsolatokra, a két ország közötti együttműködés erősítésére

2024. Május 03. 06:38, péntek | Belföld

A Balatonnál az új építésű lakások átlagos négyzetméterára a 3,2 millió forintot is elérheti

A Balaton-parton háromszoros az árkülönbség a legolcsóbb és legdrágább települések új építésű projektjei között:

2024. Május 02. 15:22, csütörtök | Belföld

EM: áprilisban is termelési csúcsot döntöttek az ipari naperőművek

Újabb rekordot hozott a múlt hónap utolsó napja a nagyobb méretű napelemes rendszerek termelésében - tette közzé az Energiaügyi Minisztérium (EM) a Facebook-oldalán csütörtökön.

2024. Május 02. 15:21, csütörtök | Belföld

NGM: a kormány üdvözli az üzemanyagárak újabb csökkentését

A kormány üdvözli a Mol bejelentését, miszerint szombattól, azaz 2024. május 4-től újabb 4-4 forinttal csökken a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára.