Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2013. Október 02. 14:23, szerda | Sport
Forrás: InfoVáros | -Hajósi Miklós-

Harcban a lassítókkal

Harcban a lassítókkal

Beszélgetés Pálfalvi Gábor autóversenyzővel a IV. PM Peugeot Vác Rali után.

Kedves Gábor!

Túl vagyunk egy Vác Ralin, ahol szombaton az Esze Tamás Laktanyában egy prológot is rendeztek. Mesélnél, hogy miként élted meg azt a csapatást?

- Sziasztok!

Nagyon élveztem a prológot, csak az volt a baj, hogy ránk sötétedett és akkor jobban kell figyelni és a folyamatos vakuk mindig megviccelnek és mindig alig látok valamit! De hál istennek nem sikerült beesni sehova, de a nézőket szerintem rendesen kiszolgáltuk volt forgás meg minden aminek lennie kell!

A gumiválasztás a legjobb volt elől slick hátul meg téli gumi meg 3bár nyomással!

A Nagymaros - Kóspallag szakaszon szinte tizedre egyforma időt mentél a kettes és a négyes gyorson. Ez hogy sikerült?

- Puszta véletlen! Szerettem volna minél jobb időt autózni de a 2-es gyors végén volt egy lassító ami nagyon megviccelt és én meg úgy gondoltam hogy letámadom és ez sikerült is! Az eredmény 2db lámpa és a futómű oda lett egy kicsit és ez nagyban befolyásolta az egész versenyt!

Volt-e kalandokban részetek a vasárnapi gyorsokon?

- Kaland az mindig van! Első gyors, első lassító, már láttam a lelki szemeimmel, hogy a buszmegálló beton pillérre kifordítja a jobb oldalát az autónak, de a lélekjelenlétemnek köszönhető hogy nem így lett!

Nagy volt a tempó és iszonyatosan poros volt és nagyon nehéz volt megtalálni a féktávot! 2-es gyorson szétcsaptam a lassítót de erről már beszéltem! A többin inkább arra mentem hogy ne törjem magunkat össze mert egy barátom ígéretet tett, hogy ne törjem össze mert hosszas beszélgetésben lesz részem!

Ő nem más mint Német István alias KISUBI! Szeretek vele beszélgetni de inkább sörözés közben! Nem a pálya szélén amikor kiesek!

Mennyire sikerült a gumiválasztás a gyorsokra?

- Nagyon jól sikerült! Mivel nem sok gumink van azt tettük fel ami épp kéznél volt! Vicceltem.

Pirelli slick-et tettünk fel, de az ötödik gyorson már hátul cserélni kellett mert lekopott és nem volt meg a tapadás és így muszáj volt! De szerintem nem számoltuk el magunkat! Minden gyors után ellenőriztük és kikértem Groholy Zoltán véleményét is mert hát csak Ő a szervizfőnök! És persze egész nap ragyogó idő volt és így nem kellett nagyon gumizgatni se! Csak kalapálni a szervizbe amit a lassító okozott!

A gyorsok közül melyik tetszett neked és miért?

- Mindegyiknek megvolt a maga szépsége az egyik technikás a másik lobogós és iszonyatos tempót lehetett rajta autózni! Nagyon tetszett, és Én még nem mentem egyiken se, így kivételesen Őrülten örültem, hogy ilyen pályákon mehetek! Bár ez a tempó így is csak a BMW kupa 4-ik helyére volt elég, de nem bánom mert nagyon jól éreztük magunkat!

Legközelebb hol találkozhatnak veletek a szurkolók?

- Meghívtak a Budapest Rallyra, de sajnos az anyagi helyzet ezt nem teszi lehetővé így gőzerővel gyúrunk a Szilveszter Rallyra, de időközben lesz még egy élményautózás a Kakucs ringen ha jól emlékszem Novemberben!

Oda is várunk mindenkit szeretettel!

Köszönöm az interjút!

Köszönöm a Támogatóim segítségét!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 22:40, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa. A Balaton Park Circuit magyar vonatkozású legnagyobb sikere, Bucsi Attila szereplése a versenyhétvégén a

2024. Április 30. 19:14, kedd | Sport

Gender Tamás Junior a Circuit Du Val D\'Argenton versenypályán versenyzett

Sok nehézség ellenére is elődöntőben a franciaországi Európa-bajnokságon!

2024. Április 29. 17:22, hétfő | Sport

Ultrabalaton - Rekordok várhatók a 211 km-es versenyen

Több mint huszonötezren vesznek részt Magyarország legnépesebb tömegsport rendezvényén, a 18. alkalommal sorra kerülő NN Ultrabalatonon, amelyet csütörtöktől vasárnapig rendeznek meg balatonfüredi versenyközponttal.

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Sport

Hat pontra faragta hátrányát a Kisvárda

Az utolsó előtti Kisvárda meglepetésre legyőzte vasárnap a második helyért harcoló, vendég Fehérvárt az NB1-ben, ezzel hat pontra faragta hátrányát a tizedik, már bennmaradó helyen álló Újpesttel szemben.