Városlista
2020. május 31, vasárnap - Angéla

Hírek

2015. Október 15. 10:49, csütörtök | Sport
Forrás: Hajósi Miklós

Harkányi Máté: Szeretném a Suzukit maximálisan kiautózni!

Harkányi Máté: Szeretném a Suzukit maximálisan kiautózni!

Interjú Harkányi Máté rallycross pilótával, a Máriapócson október 23-24-én megrendezésre kerülő Rallycross Országos Bajnokság és Amatőr versenysorozat VII. futama előtt.

Tíz ponttal vezeted a Junior Kategóriát a minuszolás előtt.

Elég ez a különbség, hogy megnyerd az éves bajnokságot?
- Nem tudom, hogy elég vagy sem, mert nem számolgattam. Nagyapám tanácsa alapján, mindig teljes erőbedobással készülök a futamokra és úgy teszem a dolgom, hogy a dobogó legmagasabb foka a CÉL. Úgy gondolom ezzel nem csak Én vagyok így hanem a Juniorok és mondhatnám minden versenyző így indul neki egy egy futamnak.
A szezonzáró Máriapócsi versennyel sincs ez másképp.
Ha a kockás zászlóval leintik a döntő futamot, majd akkor kiderül, hogy az éves bajnokságban ki hol végzett. Az idei pontozással szorosabbá és izgalmasabbá tették a futamokat és a bajnokságot. Talán a kiegyensúlyozott teljesítményem meghozza az eredményt.

Lesz-e fejlesztés a Suzukin Máriapócsra?
- A Junior Kupában nincs ilyen. Az összes autót a Junior RallyCross Team szervizeli, így minden versenyautó egyforma, maximum a korábbi versenyen sérült, meghibásodott alkatrészeket javítja vagy cseréli a csapat. Egy dolog amit tudok, hogy az első kopottabb gumik hátra a hátsók pedig előre kerülnek. Itt egy új garnitúra gumival kell teljesítenünk a teljes évadot. (sérülés miatt lehet csak év közben új gumit feltenni szerk.)

2016-os terveid?
- Ami biztos, hogy nem a Suzuki Junior Kupában indulok.
Van több alternatíva is a jövőt illetően, de még nincs itt az ideje, hogy erről beszéljek.
Úgy tudom, hogy elkezdődtek a tárgyalások és egyeztetések a támogatóimmal, de semmi nem biztos még.
Szeretnék továbbra is Tyuki bácsi és a Junior RallyCross Team által szervizelt autóval versenyezni.
Nagyon jól érzem magam ebben a csapatban és Tyuki bácsinak (Újházi László) köszönhetem, hogy 2014. évben Nagyapám és Édesapám után én is az autó sportban kötöttem ki.
Nagy izgalommal várom most az utolsó futamot ahol szeretném a legjobbat kihozni magamból és szeretném a Suzukit maximálisan kiautózni.

Szeretnék köszönetet mondani a Támogatóimnak: WAD Bútor, Dráva-Acél Kft., Bónus-Cafetéria Kft., Kóré Kft.,Reha-Corpus Kft., Bánfai Óraszalon, Convey Kft., Metarecz Kft., Pelsocomp Bt. Huma-Pharma Bt. Széll Kft., Monte Cristo Café Bár, Uno Kontroll Kft, Webépker Kft., Camel-Ker Bt. Humánpark-D Kft., Ehrle Autómosó Dombóvár, WV ingatlankezelő Kft., akik lehetővé tették számomra hogy minden versenyen ott lehetek és rajthoz állhatok, Tyuki Bácsinak ( Ujházi László) és a Junior RallyCross Team minden résztvevőjének az autót és annak nagyszerű felkészítését, Fodor György, és Marton Gergely mentoroknak (MF-Motorsport) a vezetéstechnikai tanácsokat. Nitrónak, Házi Imrének, Lengyel Csillának, Kozma Attilának, a Junior Anyukáknak, és a legnagyobb támogatómnak a családomnak.


Szurkoljunk közösen Máténak október 23-24-én Máriapócson, a Rabócsiringen!

- Hajósi Miklós -
www.hajoka.hu

Címkék: autósport, cross, rali

Ezek érdekelhetnek még

2020. Május 31. 11:08, vasárnap | Sport

Szabó Krisztián: Edzünk északon, versenyzünk délen - VIDEÓ

Lazultak a korlátozások, ennek örömére Csomós Mixi és Nagy Attila pedig előkapta a Skoda Fabia R5-ösét.

2020. Május 30. 13:00, szombat | Sport

Kiderült, hogy ki volt a legjobban kereső sportoló az elmúlt egy évben

A 20-szoros Grand Slam-győztes teniszcsillag Roger Federer volt a legjobban kereső sportoló az elmúlt egy évben, derült ki a Forbes magazin felmérésből.

2020. Május 27. 06:14, szerda | Sport

Ittasan, jogosítvány nélkül gázolt halálra egy kerékpárost, letartóztatták

Elrendelte egy hónapra a letartóztatását a Nyíregyházi Járásbíróság egy 19 éves férfinak, aki vasárnap hajnalban ittasan és jogosítvány nélkül vezetett, kivilágítatlan autójával elgázolt egy kerékpárost Nyíregyházán,

2020. Május 23. 08:58, szombat | Sport

Már 15 443 kilométert teljesítettek a virtuális futóverseny résztvevői

Egy magyar kezdeményezés teszi lehetővé, hogy Európa futói összekapcsolódjanak, és egymást motiválva folytassák a futást abban az időszakban, amikor a világjárvány miatt világszerte elmaradnak a versenyek.