Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2012. Március 06. 14:00, kedd | Helyi
Forrás: Békéscsaba Megyei Jogú Város

Harmadik díjat nyert Békéscsaba az Utazás 2012 kiállításon

Harmadik díjat nyert Békéscsaba az Utazás 2012 kiállításon

Békéscsaba város standjának egyedi programjai és kommunikációja bronzérmet nyert a Hungexpo Zrt. által idén is meghirdetett attrakciós versenyen

Budapest, 2012. március 4. Az idei Utazás Kiállításon Békéscsaba városának szereplése a tavaly megalakult Békéscsabai Regionális Turisztikai Klaszter, az Árpád Pálinka, valamint a Csabai Kolbászfesztivál együttműködésében valósult meg. A résztvevők megbízásából az Anderson Communications dolgozta ki „Rágyúrtunk az élményekre!” mottóval azt a díjnyertes, lendületes népszerűsítő kampányt, amelynek középpontjában Békéscsaba gasztronómiai és kulturális értékei álltak.


A korábbiaknál intenzívebb kommunikációt az indokolta, hogy a Város stratégiájában kiemelt hangsúlyt kapott a turizmus élénkítése és azok az élményközpontú fejlesztések, amelyek már most éreztetik hatásukat: Békéscsaba napjainkra egyre közkedveltebb turisztikai célponttá vált. Jelentős vonzerővel bír a 2011-ben elindított a belváros és a történelmi főtér megújítása, vagy az Agóra multifunkcionális közművelődési közösségi központ projektje. A megyeszékhely az idei évben is további nagy volumenű projektekbe kezd, 2012 tavaszán a Békéscsaba-Nagyszalonta közti kerékpárút építése, az Árpád Fürdő korszerűsítése. Az Utazás Kiállításra időzítette továbbá a Város bejelentését a CsabaPark beruházás első ütemének elindulásáról.


A szakvásárt övező kampány különleges, egyedi eszközöket is felvonultatott. A beharangozó szakasz egy egyedi vírus-videó sorozatra épült, melynek arca, Faragó „Topy” András színművész, alias „Békés Csaba titkos ügynök” volt. A filmek közterületi promóció során készültek el: a főváros utcáin több napon át „hódítottak” Békéscsaba finomságai, amelyek a város standjánál is várták a látogatókat. A járókelők belekóstolhattak a páratlan minőségű csabai kolbászba és megnedvesíthették torkukat a hazai pálinkapiac prémium minőségű képviselőjével, az Árpád pálinkával.


„Békés Csaba” kalandjai az Utazás Kiállítás A pavilon 312/A standján, illetve a vásár területén folytatódtak Faragó „Topy”-val, aki házigazdaként várta az érdeklődőket. A kolbászkerítés, a naponta többszöri fergeteges kolbásztöltés és kóstolók mellett Kolbász és Pálinka király és királynő-választás, a hagyományos és elmaradhatatlan kolbász árverés, illetve egy „Elkolbászolt Csaba” vetélkedő szolgáltattak folyamatos látnivalót a standon, amely minden túlzás nélkül a szakvásár egyik legnépszerűbb és leglátogatottabb standja volt mind a négy napon.


A szakmai zsűri döntése bizonyára nem véletlen, hiszen számos közismert vendéget is magához csábítottak az igazi békéscsabai ízek – a házi kolbász, az Árpád pálinka,a Csabagyöngye bor és más finomságok –, illetve a stand pezsgő programja és a hangulatos enteriőr.


A díjat a Város standjának megvalósító stábja nevében Gábor Tamás vette át Siklósi Csabától a Hungexpo Zrt. kereskedelmi igazgatójától.


Békéscsaba megjelenését az Utazás 2012 Kiállításon a következő intézmények, vállalkozások támogatták: Árpád Gyógy- és Strandfürdő, Árpád Pálinka Kisrét Manufaktúra Kft., Békéscsabai Kolbászgyártó Kft., Békéscsabai Tourinform Iroda, BÉKSZI Zwack József Kereskedelmi és Vendéglátóipari Tagiskolája, Cervus Gast Kft., Csabai Kolbász Klub Egyesület, Csabai Rendezvényszervezés Kft., Garzon-Fenyves Hotel és Étterem, Hotel Fiume, Munkácsy Emlékház, Munkácsy Mihály Múzeum, Pegazus Lovasiskola, Szlovák Panzió és Étterem

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 07:31, kedd | Kék hírek

Kibervédelmi intézet: nagy összegű pénznyereményre hivatkoznak telefonos csalók

Nagy összegű nyeremény ígéretével próbálkoznak telefonos csalók - tudatta a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézete.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő utat

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő, 3,6 kilométer hosszú, 8647-es számú utat hétfő délután.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: az Európai Unió bővítésének felgyorsítása lesz a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb célja

Az Európai Unió (EU) bővítésének felgyorsítását nevezte a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb céljának a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfő este.

2024. Május 07. 07:25, kedd | Sport

Bemutatták a magyar csapat párizsi olimpiára és paralimpiára tervezett ruhakollekcióit

Bemutatták a magyar csapat párizsi olimpiai és paralimpiai ruhakollekcióit hétfő este a Várkert Bazárban.