Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2011. November 08. 14:00, kedd | Helyi
Forrás: Békés MATRIX

Három éve toljuk a békési rockzene szekerét!

Három éve toljuk a békési rockzene szekerét!

Újabb állomásához érkezett Békés város legőrültebb rocktalálkozója. A megye leghangosabb zenekarai 2011. november 12-én Gyuláról, Békéscsabáról, Orosházáról és Füzesgyarmatról érkeznek a békési kultúra fellegvárába.

Újabb állomásához érkezett Békés város legőrültebb rocktalálkozója. A megye leghangosabb zenekarai 2011. november 12-én Gyuláról, Békéscsabáról, Orosházáról és Füzesgyarmatról érkeznek a békési kultúra fellegvárába. A hosszú út reméljük nem lesz hiába és a muzsikusok kellő képen beletolják arcunkba a rock & rollt. Igazi zenei csemegével várjuk az ide érkezőket, ahol a klasszikus hard rocktól a trash és a nu-metálon át sok stílus megtalálható. - Csökmei Gábor cikke a Békés Mátrixon

Így kezdődött az egész…

Az első Békési Rockzenekarok Találkozója a 2008-as évi Madzagfalvi Napokon került megrendezésre Vámos László képviselő úr és Kima Norbi (Titkolt Ellenállás és a Palmetta zenekarok vezetője) ötlete alapján. A lebonyolítást Csökmei Gábor vette át, aki azóta is szívén viseli a Békés megyei zenekarok sorsát.
A tűző nap és a délutáni időpont hamar rádöbbentette a rendezőket, hogy sokkal szervezettebb formában kell teret adni a feltörekvő félben lévő bandáknak. Az első ilyen időpont 2009. március 14-én volt a Békés Városi Kulturális Központ Kápolna termében. Ezen az estén öt békési zenekar lépett fel, méghozzá a Eternal Damnation, Forgotten Memories, Hangfektus, Hazai Termék és a Feszültség zenekar. Aki ott volt, szerintem soha nem feledi el azt az estét, megközelítően 260 rockzenére éhes fiatal bulizta át az éjszakát.

A folytatásban számos koncertet szerveztek meg, ezek csúcspontja a 2011-es évi I. Békés-dánfoki Zenei Fesztivál volt. Közel húsz zenekar lépett színpadra, és a megye minden területéről érkeztek rajongók. A két napos fesztiválnak a Dánfoki Üdülőközpont adott otthont. A 2012-es II. Békés-dánfoki Zenei Fesztivál augusztusi időpontja még messze van, hogy addig se maradjunk rock zene nélkül, újra visszahúzódtunk a kulturális központ falai közé.

A következő időpont 2011. november 12., ekkor a szokásokhoz hűen szintén öt banda lép színpadra. Az estét a gyulai SnailGardN zenekar kezdi, ők energikus Nu-Metal zenéjükkel pörgetik be a jónépet, majd a békéscsabai Cassiopeia zenekar léphet a mindent megváltó deszkákra, (jelent esetben csempére) akik feldolgozásokkal és néhány klasszikussal kergetik az őrületbe a közönséget. A deviANT zenekar egyenesen Füzesgyarmatról érkezik, akik most debütáló videoklipjüket és demó cd-jüket is bemutatják. A gyulai Worning zenekar fellépésére is nagy az érdeklődés, mivel a srácok nem halmoznak el minket koncerttel, de a hangulat és a zúzás annál inkább garantált. Az est záróakkordjaként az orosházi Methexis zenekar fog feldübörögni. Ígéretükhöz híven a saját dalok mellett, feldolgozásokat is fogunk tőlük hallani.
A beengedés 18 órától kezdődik, és a belépő sem lesz több 500 forintnál. Pontos kezdés 19 órakor. Büfével a békéscsabai Falka Rocklyuk képviselteti magát, akik mézes fogadós meggy és körte (egyet fizet, kettőt kap) akcióval várnak mindenkit.
Mind stílusban és felhozatalban is változatos koncertek elé nézünk. Nem máshol, mint a békési kultúra fellegvárában, ahol haverok között, jó zenék, hűtött italok és kedvező árak mellett jól érezheted magad.

Aki nem tud eljönni, csak bánhatja. Aki itt lesz, annak egy életre szóló élményt fog nyújtani az este.

Címkék: rockzene

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 16:00, szombat | Belföld

Baleset-tűz

Meghalt egy ember egy dombóvári háztűzben

2024. Május 18. 11:00, szombat | Sport

RÖVIDHÍR!

3x3-as olimpiai selejtező - Győzött a férfi válogatott, szombaton dől el a továbbjutás

2024. Május 18. 11:00, szombat | Életmód

Kormány-egészség

Hornung Ágnes: ismét támogatásra pályázhatnak az 1-es típusú diabétesszel foglalkozó civil szervezetek

2024. Május 18. 09:24, szombat | Külföld

Voks 24 - Volt, amikor egy EP-mandátumhoz 116 ezer szavazat is elég volt

Az eddigi legmagasabb európai parlamenti (EP-) választási részvételnél, 2019-ben, csaknem 174 ezer szavazatra volt szükség ahhoz, hogy egy európai parlamenti (EP-) lista átlépje Magyarországon az 5 százalékos küszöböt