Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2012. Augusztus 07. 08:00, kedd | Kék hírek
Forrás: Békés Megyei Rendőr-főkapitányság

Három nap elzárás a Gin tolvajna

Három nap elzárás a Gin tolvajna

Rendőrségi hírek Békés megyéből, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatója, hírösszefoglalója.

Augusztus 03-án egy helyi hajléktalan férfi ment be egy békéscsabai bevásárló központ élelmiszer üzletébe, ahol 2 üveg 0,7 literes Gint vett le a polcról és a kosarába tette. A pénztárhoz vonulás és fizetés helyett keresett egy csendesebb sarkot a boltban. Mikor senki nem járt arra, a szatyrából elővett egy 1,5 literes ásványvizes műanyag palackot és beleöntötte az italokat. A 37 éves férfi azt hitte, hogy nem láttak mit csinált és fizetés nélkül távozni akart. Ott viszont már várta a biztonsági őr, aki a rendőrök kiérkezéséig visszatartotta a szomjas „vevőt”. A rendőrök szabálysértési őrizetbe vették a férfit, akit gyorsított eljárás keretében a ma délelőtt 3 nap elzárásra ítélte a bíróság.

A lopással okozott 7.890 forintos kár nem térült meg, mert nem lehet felhasználni a felbontott italokat.

--------------------------------------

Még július 28-án fényes nappal Újkígyóson egy mezőőr vette észre, hogy két férfi kukoricát pakol a lovaskocsijára egy kukoricatábla mellett. A mezőőr kérdőre vonta a két középkorú helyi személyt, de ők nem tudták megmagyarázni, hogy kié a föld és miért viszik el a kukoricát. Ekkor az őr értesítette a rendőröket és megpróbálta visszatartani a két személyt. Az egyik elhagyta a helyet, de a másikat sikerült feltartóztatni. A rendőrök lefoglalták a kb. 3 mázsa szárastól levágott kukoricát és visszaadták a tulajdonosnak. A férfiak ellen szabálysértési eljárás indult.

------------------------------------


Idős néniktől lopták el táskáikat - a rendőrség egy 22 éves férfit gyanúsít a bűncselekmények elkövetésével (Békéscsabai Rendőrkapitányság)

Három idős nénit loptak meg a napokban azonos módszerrel Békéscsabán. A sértettek egy 20 év körüli kerékpárosról számoltak be, aki melléjük hajtott és kikapta kezükből, illetve a kerékpárjuk kosarából az értékeket. A rendőrség elfogta a lopásokkal gyanúsítható férfit.

Egy héttel ezelőtt, július 31-én érkezett az első bejelentés a Békéscsabai Rendőrkapitányságra. A bűncselekmény Jaminában történt, egy idős hölgy táskáját lopták el. A néni gyalogosan hazafelé tartott, amikor egy ismeretlen biciklis mellé hajtott, kitépte kezéből a táskáját, majd gyorsan eltekert. A kapitányságon nyomozás indult és eközben, augusztus 1-én újabb bejelentés jött hasonló esetről. Egy 78 éves néni hazafelé kerékpározott, amikor mellé ment egy másik kerékpáros és a biciklije kosarából kivette a táskáját. Egy nappal később pedig ugyancsak Jaminában, a Kolozsvári utcában loptak meg egy 73 éves nénit. A templom melletti parkban kerékpározott, amikor elvették tőle táskáját és élelmiszerrel megpakolt szatyrát. A gyanúsított azonban erről a helyszínről már nem jutott messzire, a rendőrök rövid időn belül elfogták és előállították.

A 22 éves kondorosi férfit a rendőrség őrizetbe vette és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására, melyet az ügyészség indítványára a Békéscsabai Városi Bíróság szombaton el is rendelt.

Vargáné Szombati Andrea r. fhdgy.
sajtószóvivő
Békés Megyei Rendőr-főkapitányság

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 13:44, péntek | Kék hírek

Halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét Aszódon találták meg

Rabszolgaként dolgoztatták és halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét április 28-án találták meg járókelők Aszódon, az ügyben négy ember ellen indult eljárás

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Kék hírek

Megszúrta tanulótársát egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában

Megszúrta tanulótársát és súlyos sérülést okozott egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában - közölte a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság hétfőn a police.hu oldalon.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 24. 07:54, szerda | Kék hírek

Elfogtak egy öt éve körözött férfit Budapesten

Öt évig bujkált a hatóságok elől az a férfi, akit a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) közreműködésével a XI. kerület egyik erdős részén fogtak el a múlt szerdán.