Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2012. Szeptember 22. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Háziorvosként praktizálhatnak egyes szakorvosok

Háziorvosként praktizálhatnak egyes szakorvosok

Az intézkedésre azért van szükség, mert egyre kevesebb a háziorvos. A szakorvosok egy ideig úgyis praktizálhatnak, hogy nincs meg a háziorvosi praxis betöltéséhez szükséges képesítésük.

Kevesen vannak, az átlagéletkoruk ráadásul csaknem 60 év – így magyarázza az egészségügyi szakmai kollégium elnöke, hogy miért kell gondoskodni a háziorvosok utánpótlásáról.

Fülesdi Béla arról tájékoztatott, hogy ezentúl olyan orvosok is vállalhatnak háziorvosi feladatokat, akiknek nincs meg az ehhez szükséges képesítésük. Azt ugyanakkor megjegyezte: a papírt később mindenképpen meg kell szerezniük. Az új feladatokra 34 szakmát választottak ki a 80-ból, olyanokat, akik eddig is közvetlenül gyógyítottak betegeket.

Az Alapellátó Orvosok Szövetségének elnöke úgy véli: kevesen élnek majd a lehetőséggel. Selmeczi Kamill a közrádióban kifejtette: egy olyan általános orvoshiányos helyzetben, ami az alapellátást és a kórházi ellátást egyformán érinti, nem számít arra, hogy a 'kórházi orvosok most majd elindulnak és háziorvosi praxisokat fognak vásárolni és háziorvosi tevékenységet' folytatnak majd.

Az Alapellátó Orvosok Szövetségének elnöke úgy fogalmazott: amíg a háziorvosi praxisok finanszírozásán nem javítanak jelentősen, addig nem valószínű, hogy vonzó lesz a pálya.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 15:22, csütörtök | Belföld

EM: áprilisban is termelési csúcsot döntöttek az ipari naperőművek

Újabb rekordot hozott a múlt hónap utolsó napja a nagyobb méretű napelemes rendszerek termelésében - tette közzé az Energiaügyi Minisztérium (EM) a Facebook-oldalán csütörtökön.

2024. Május 02. 15:21, csütörtök | Belföld

NGM: a kormány üdvözli az üzemanyagárak újabb csökkentését

A kormány üdvözli a Mol bejelentését, miszerint szombattól, azaz 2024. május 4-től újabb 4-4 forinttal csökken a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára.

2024. Május 02. 09:12, csütörtök | Belföld

Több mint 3000 család igényelt már csok pluszt

Meghaladta a háromezret a csok plusz igénylések száma - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára csütörtökön az index.hu-nak adott interjújában.

2024. Május 02. 06:47, csütörtök | Belföld

Idén 2,5, jövőre 4,1 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány

Az idei évre 2,5 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány, míg a jövőre 4,1 százalékkal