Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2010. Február 03. 08:00, szerda | Belföld
Forrás: Békés Megyei Rendőr-főkapitányság

Helyi kék hírek - balesetek

Helyi kék hírek - balesetek

A Viharsarokban történt - a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság napi hírösszefoglalója.

2010.02.01.-én 17 óra 05 perckor Almáskamaráson a Szent István parkban lévő orvosi rendelő bejárójánál egy tehergépkocsi hátramenetet végzett, miközben egy elektromos rokkant kocsival összeütközött. A baleset következtében a kocsi felborult és az utasa könnyű sérüléseket szenvedett.


Lebukott a cserbenhagyó

Még január 31-én 16 óra körül Békéscsabán a Szabolcs utcán közlekedett egy személygépkocsi az Őr utca felől a Szerdahelyi utca irányába. Az Ihász utca kereszteződésénél egy szemből érkező - akkor ismeretlen tettes által vezetett - személygépkocsi áttért a menetiránya szerinti baloldalra és érintőlegesen neki ütközött a szabályosan közlekedő személyautónak. Az ütközés során személyi sérülés nem történt, de a veszélye fennállt, és az ismeretlen autós megállás és az adatainak hátrahagyása nélkül elhagyta a helyszínt.

A történtek miatt a Békéscsabai Rendőrkapitányságon cserbenhagyás vétsége miatt indult nyomozás az ismeretlen elkövető felderítése érdekében. Az aprólékos helyszíni adatgyűjtésnek és tanúkutatásnak köszönhetően sikerült megállapítani az ismeretlen forgalmi rendszámú autó típusát és színét, amely egy szürke színű Opel Astra volt. Ezt követően a rendőrök a nyilvántartásból kigyűjtötték az összes Békés megyei ilyen típusú és színű autót, amelyet a megye kapitányságainak bevonásával egyenként leellenőriztek. Így sikerült rábukkanni a bal oldalán megsérült személyautóra, amelynek tulajdonosa a gyanúsítotti kihallgatása során elismerte a cserbenhagyás tényét.

Az eljárást a Békéscsabai Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya folytatja gyorsított eljárás, bíróság elé állítás keretében az illetékes Gyulai Ügyészség közreműködésével.

Albert István r. hdgy.
sajtóreferens  

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.

2024. Április 26. 13:50, péntek | Belföld

KSH: márciusban 6413 gyermek született, 10 524 ember halt meg

2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent - tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-t.

2024. Április 26. 13:48, péntek | Belföld

Megkezdődött Paks 2 reaktortartályának gyártása Szentpéterváron

Ez igazi mérföldkő a paksi bővítés szempontjából - jelentette be a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.