Városlista
2024. május 20, hétfő - Bernát, Felícia

Hírek

2012. Április 21. 08:00, szombat | Helyi
Forrás: Békéscsaba Megyei Jogú Város

Hetvennégyen tettek állampolgári esküt

Hetvennégyen tettek állampolgári esküt

Vantara Gyula a városháza dísztermében köszöntötte az újonnan állampolgári esküt tevőket, honfitársainkat. Eddig hatszázhatvannyolcan, most pedig hetvennégyen érkeztek Békéscsabára, ...

Vantara Gyula a városháza dísztermében köszöntötte az újonnan állampolgári esküt tevőket, honfitársainkat. Eddig hatszázhatvannyolcan, most pedig hetvennégyen érkeztek Békéscsabára, hogy átvehessék honosítási irataikat a polgármestertől.

Bartus Gyula Jászai-díjas színművész Wass Albert A hontalanság útján című versét szavalta el, majd a Himnusz közös eléneklését követően az eskütétel megható, ünnepélyes pillanatai következtek.

„Hiszem, hogy együtt könnyebb és eredményesebb is az az útkeresés, az a munka, mely családjaink életét tovább tudja vinni az új évezredben” – idézte Böjte Csaba gondolatait Vantara Gyula, majd hozzátette: közös a múltunk, de közös a jövőnk is, amelyet együtt építünk, közösek a feladataink, amelyeket összefogva együtt oldunk meg, és közösek a döntéseink, amelyeket a XXI. század Európájában együtt hozunk meg.


A Kovászna megyei születésű Aczél Imre meghatottan, ízes székely szavakkal köszönte meg a magyar államnak, a hazának a lehetőséget, hogy befogadta szórványban élő fiait. Mint fogalmazott, nem könnyű a határokon túl élő magyarság sorsa, hisz a szórványban minden nap meg kell küzdeni a létért. Aczél Imre nem ismerhette édesapját, akinek a cséplőgép vágta le a lábát. Halála után két nappal látta meg a napvilágot Imre, aki elmondta, hogy három gyermeke van, s most Anna lánya is elkísérte hozzánk: együtt tehették le az állampolgári esküt ünnepélyes keretek közt.


www.csabaimerleg.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 20. 12:00, hétfő | Sport

Kosárlabda

3x3-as olimpiai selejtezőtorna - Magyarország - Csehország

2024. Május 20. 09:00, hétfő | Sport

Labdarúgás-Németország

Legidősebb fia gólja ellenére vereséggel búcsúzott a Hertha kispadjától Dárdai Pál

2024. Május 20. 06:00, hétfő | Belföld

Hajóbaleset Verőcénél

A Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság hajói

2024. Május 19. 17:32, vasárnap | Belföld

Hajóbaleset Verőcénél - BRFK: továbbra is keresik az eltűnteket

Továbbra is keresik a szombat éjjeli dunai hajóbalesetben eltűnteket, a Verőcétől délre található teljes magyarországi folyószakaszon