Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2011. December 06. 07:45, kedd | Belföld
Forrás: mno.hu

Hiába tervezik, nem jönnek világra a babák

Hiába tervezik, nem jönnek világra a babák

Annak ellenére, hogy akár két-három gyermeket is terveznek a magyar fiatalok, rendre egy születik meg a kívánt utódokból.

Mondta Kopp Mária orvos, pszichológus, a Magatartás-tudományi Intézet tudományos igazgatóhelyettese a Magyar Nemzetnek adott interjúban.

Az orvos arra is felhívta a figyelmet, hogy a jó házasság és a gyermekek nemcsak boldogságot szereznek, de komoly szerepet játszanak az egészségmegõrzésben is. A professzor úgy véli, az utolsó percben vagyunk, hogy megfordítsuk a negatív tendenciát.

Kopp Mária emlékeztetett rá, a társadalom az 1990-es évek kezdetén átalakult, párhuzamosan a versenyszféra létrejöttével. Ekkor megcsappant a születésszám, mivel az ebben a szférában dolgozóknak komoly hátrányokat jelentett a gyermekvállalás. Magyarországon 1980-ban volt utoljára pozitív a népesedési helyzet. Azóta folyamatosan csökkenésről beszélhetünk, kivéve az 1998 és 2002 közötti időszakot, amikor csökkent a negatív tendencia, de növekedés akkor sem történt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.