Városlista
2024. május 22, szerda - Júlia, Rita

Hírek

2012. Április 17. 16:00, kedd | Helyi
Forrás: Békéscsaba Megyei Jogú Város

Hirdetmény az óvodába történő jelentkezésrő

Hirdetmény az óvodába történő jelentkezésrő

Békéscsaba Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala értesíti az érintett szülőket, hogy a 2012/2013-as nevelési évben az óvodai ellátást igénylő gyermekek nyilvántartásba vétele a ...

Körösök Völgye Natúrpark Látogatóközpontban (Széchenyi liget), illetve Mezőmegyeren és Gerlán az óvodában történik.
A jelentkezés ideje:

2012. április 23. (hétfő) 8.00-18.00 óra
2012. április 24. (kedd) 8.00-18.00 óra
2012. április 25. (szerda) 8.00-18.00 óra

Óvodába jelentkezhet minden olyan, okmányai szerint Békéscsabán lakó kisgyermek, aki 3. életévét 2012. december 31. napjáig betölti. A közoktatásról szóló 1993. évi LXXIX. törvény 24.§ (3) bekezdés értelmében köteles óvodába beíratni gyermekét a szülő abban az évben, amelyben az 5. életévét betölti. Amennyiben a szülő a fenti időpontban nem él az óvodába jelentkezés lehetőségével, úgy választási lehetősége az adott évre vonatkozóan a szabad férőhellyel rendelkező óvodákra korlátozódik.
A választott óvoda felvételi kötelezettsége elsősorban a körzetében lakó gyermekekre terjed ki.
A jelentkezés előtti időszakban az óvodák szeretettel várják a szülőket és gyermekeket, hogy megismerkedhessenek az óvodapedagógusokkal, az óvodában folyó nevelőmunkával, az épülettel. Az óvodai felvétel rendje, az óvodai körzetbeosztás, az óvodákról szóló ismertető a város honlapján, valamint az óvodákban megtalálható.

A jelentkezéshez a gyermek születési anyakönyvi kivonata, lakcímigazoló igazolványa, valamint a szülő (gondviselő) személyi igazolványa, lakcímigazoló igazolványa szükséges.

Jelentkezéskor a választott óvoda iránti igény regisztrálása, összegyűjtése történik. Az összesített létszám ismeretében a fenntartó határoz az egyes óvodákban indítható csoportok számáról. A férőhelyek ismeretében az óvoda vezetője határozatot hoz a jelentkezés elfogadásáról vagy elutasításáról (más óvodába való irányításáról), amelyről a májusi fenntartói döntést követő 8 napon belül értesíti a szülőket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 21. 12:18, kedd | Életmód

Filmrészletek kerültek elő az Egri csillagok első filmváltozatából

Az Egri csillagok első filmváltozatának több filmdarabkája került elő az egykori főszereplő hagyatékából, aki Vicuskát alakította az 1923-ban forgatott produkcióban.

2024. Május 21. 12:17, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: nukleáris megállapodás jött létre Magyarország és Japán között

Nukleáris megállapodás jött létre Magyarország és Japán között, a két ország ennek alapján együtt fog működni egyebek mellett a kis teljesítményű és helyigényű atomreaktorok technológiai fejlesztésében is

2024. Május 21. 10:49, kedd | Sport

A közép-európai FIA F4 bajnokság nyitóhétvégéje az új hazai pályán a Balaton Park Circuit-en

A mezőny nagy része már a hét közepén megkezdte a munkát. A GRT az autót hibátlanul felkészítette pilótánk pedig körről-körre alkalmazkodott az autóhoz és a körülményekhez, így magabiztosan vághattunk neki a hétvégének.