Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2012. Szeptember 21. 08:00, péntek | Kék hírek
Forrás: Békés Megyei Rendőr-főkapitányság

Hírösszefoglaló

Hírösszefoglaló

Békés Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatója, hírösszefoglalója.

A Békéscsabai Rendőrkapitányság tiltott kéjelgés miatt szabálysértési őrizetbe vett egy 24 éves sarkadi nőt, akit gyorsított eljárásban a napokban bíróság elé állítanak.

***

A Sarkadi Rendőrkapitányság rendőrei szerdán elfogtak és őrizetbe vettek egy 27 éves budapesti férfit, akinek az elfogását lopás megalapozott gyanúja miatt rendelte el az egyik budapesti kerületi rendőrkapitányság.

***

Két teherautóban is találtak nagy mennyiségű cigarettát a rendőrök szerdán a gyulai határátkelőhelyen. Az első jármű 13 órakor jelentkezett belépésre, a másik teherkocsi egy órával később. A román és a magyar egyenruhások közösen vizsgálták át a járművek rakterét és a két kocsiban összesen 620 doboz különböző márkájú cigarettát találtak. A két román sofőrrel szemben a román hatóság indított eljárást.

***

Testvére lakcímkártyájával próbálta igazolni magát egy férfi szerdán délután Gádoroson. A rendőrök a Bajcsy-Zsilinszky utca és a Tavasz utca kereszteződésében állították meg, majd ellenőrizték. A férfi minden bizonnyal azért próbálta meg megtéveszteni az egyenruhásokat, mert a Kunszentmártoni Rendőrkapitányság körözte. A rendőrök azonban felismerték, előállították és átadták a körözését elrendelő kollégáiknak. Az Orosházi Rendőrkapitányság pedig mivel más nevére szóló okmányt használt, azzal próbálta igazolni magát, közokirat – hamisítás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított ellene eljárást.

***

Nem akart jegyet venni három román állampolgárságú férfi egy Budapest felé tartó vonaton szerdán délelőtt. A jegyvizsgáló közölte velük, hogy így nem utazhatnak tovább, a három férfi azonban leszállni sem volt hajlandó. A vasúttársaság rendőri segítséget kért, a három férfit előállították a Gyomaendrődi Rendőrőrsre és jogszerű intézkedéssel szembeni engedetlenség miatt személyenként 45 ezer forint szabálysértési bírság megfizetésére kötelezték őket.

***

Békés megyében szerdán három személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt. Reggel negyed 9 körül Békéscsabán egy kerékpáros elütött egy gyalogost, aki könnyű sérülést szenvedett. Délután negyed 2 körül Békésen egy személyautó vezetője ütött el egy kerékpárost. A baleset a Csabai út és a Szarvasi utca kereszteződésében történt, a kerékpáros hölgy 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett. Két órával később, negyed 4 körül pedig Orosházán történt hasonló baleset. Egy autós elütött egy kerékpárost, aki könnyebben megsérült.

***
Lopás Füzesgyarmaton - az értékek őrzésével megbízott férfi is a gyanúsítottak között van (Szeghalmi Rendőrkapitányság)

Több százezer forint értékű palalemezt, villanymotort és vashulladékot loptak el az elmúlt hónapokban egy füzesgyarmati telephelyről. A lopásokkal a telep felügyeletével megbízott férfit és két ismerősét gyanúsítja a rendőrség.

A nyomozás során eddig beszerzett információk szerint a férfi, akinek ugyan nem kellett állandóan őrizni a területet és az épületeket, de naponta meg kellett néznie, hogy minden rendben van-e, a rá bízott kulccsal engedte be két társát a telephelyre. Ez többször megtörtént, és egyik alkalommal sem távoztak üres kézzel. Használaton kívüli villanymotorokat, fémhulladékot és az üresen álló gazdasági épületek tetejéről palalemezeket vittek el összesen kb. 690 ezer forint értékben. A dolgokat eladták, a palákra például az egyik használt cikkeket kínáló internetes oldal segítségével találtak vevőt. A lopott holmikért kapott pénzt rendszerint elosztották. A Szeghalmi Rendőrkapitányság három füzesgyarmati férfit gyanúsít a lopások elkövetésével. Vizsgálják, hogy a három férfi közül ki hányszor járt a telephelyen, melyiküknek milyen szerepe volt a lopásokban és a lopott dolgok értékesítésében.

BÉKÉS MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 07:31, kedd | Kék hírek

Kibervédelmi intézet: nagy összegű pénznyereményre hivatkoznak telefonos csalók

Nagy összegű nyeremény ígéretével próbálkoznak telefonos csalók - tudatta a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézete.

2024. Május 03. 13:44, péntek | Kék hírek

Halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét Aszódon találták meg

Rabszolgaként dolgoztatták és halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét április 28-án találták meg járókelők Aszódon, az ügyben négy ember ellen indult eljárás

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Kék hírek

Megszúrta tanulótársát egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában

Megszúrta tanulótársát és súlyos sérülést okozott egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában - közölte a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság hétfőn a police.hu oldalon.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.