Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2012. Szeptember 29. 08:00, szombat | Kék hírek
Forrás: Békés Megyei Rendőr-főkapitányság

Hírösszefoglaló

Hírösszefoglaló

Békés Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatója, hírösszefoglalója.

A Békéscsabai Rendőrkapitányság csütörtökön garázdaság bűntett megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vett egy békéscsabai férfit, aki a gyanú szerint Békéscsabán megütötte egy áruház biztonsági őrét. Az őr könnyű sérülést szenvedett.

Garázdaság miatt volt szükség rendőri intézkedésre csütörtökön délután Kevermesen is. Az egyik utcában összeszólalkozott egy 46 éves férfi és egy 17 éves fiatalember. A hangos szóváltást hallva négyen a fiatal segítségére siettek, majd a vita tettlegességig fajult, hárman könnyű sérülést szenvedtek. A 46 éves férfi autójának első szélvédőjét betörték, a kár kb. 20 ezer forint. A Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság csoportos garázdaság miatt indított büntetőeljárást. A gyanúsítottakat előállították, kihallgatták, ügyüket a mielőbbi bíróság elé állításuk érdekében gyorsított eljárásban dolgozza fel a rendőrség.

Üzletszerűen szabálysértési értékre elkövetett lopás vétség megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a Szeghalmi Rendőrkapitányság egy 17 éves fiatalember ellen, akit szeptember 25-én kapott lopáson az egyik szeghalmi áruház biztonsági őre. Nyolc tábla csokoládét próbált meg fizetés nélkül elvinni a boltból. Később kiderült, hogy már nem először lopott az üzletből, korábban több ezer forint értékű csokoládét illetve illatszert vitt el.

Békés megyében csütörtökön két személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt. Déli 12 óra előtt néhány perccel Gyomaendrődön egy kerékpáros nekiütközött egy személykocsi kinyíló ajtajának és könnyű sérülést szenvedett. Két órával később Békéscsabán, a Szabadság téren egy autóbusz áthajtott egy földön fekvő férfi bal kézfején. A férfi súlyos sérülést szenvedett. A baleset idején két autóbusz is volt a férfi közelében. Az intézkedő rendőrök csütörtökön az esti órákban azonosították azt a járművet, amelyik átment a férfi kézfején. Az eset körülményeit szakértő bevonásával vizsgálják,baleset szemtanúinak jelentkezését pedig továbbra is várják a Békéscsabai Rendőrkapitányság 66/ 523-700-as telefonszámán, illetve a 107-es segélyhívón.

Vádemelés bíróság elé állítással

Vegyes tüzelésű kazánt, keringető szivattyút és huzatszabályozót lopott ismeretlen tettes egy lakatlan tanyáról, amellyel kb. 90.000 forint kárt okozott a sértettnek.

A bűncselekménnyel kapcsolatban szeptember 12-én este érkezett bejelentés a Békéscsabai Rendőrkapitányságra. A sértett elmondta, hogy a tanya ugyan körbe van kerítve, de a kapu egy drótdarabbal volt „bezárva”, a mellékhelységet pedig semmilyen eszközzel nem védték, nyitva volt az ajtaja. Így nem volt nehéz dolga a tolvajnak. Egyszerűen bement a tanyába, leszerelte a kazánt a hozzá tartozó eszközökkel és elvitte.

A békéscsabai nyomozók adatgyűjtést végeztek, amelynek eredményeként eljutottak egy korábban már vagyon elleni bűncselekmények miatt többször büntetett férfihoz. A 48 éves helyi lakos az elszámoltatása során beismerte, hogy ő vitte el az eltűnt holmikat, amiket egy látásból ismeret román férfinak adott el néhány ezer forintért. A rendőrök a gyanúsítottat lopás vétség elkövetése miatt hallgatták ki és az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal gyorsított eljárás keretében, bíróság elé állítási javaslattal a Békéscsabai Városi Ügyészségnek küldték meg. A gyors intézkedésnek köszönhetően egy hónapon belül ítélet születhet az elkövetővel szemben.

Elfogták a gyújtogatót - szénát, nádast és összehordott hulladékot lobbantott lángra a 19 éves fiatalember (Szeghalmi Rendőrkapitányság)

Nem először gyújtogatott az a fiatal, akit két nappal ezelőtt fogtak el Szeghalom határában. Több szalmabálát is lángra lobbantott, de a tulajdonos felfigyelt rá és értesítette a rendőrséget.

A 19 éves gyanúsított 2012. szeptember 26-án, szerdán elmondása szerint kutyát sétáltatott a Berettyó gátján. A gát tövében azonban meglátott két nagy szénabálát és egy kisebb kupac száraz füvet. Ez utóbbit egy öngyújtóval lángra lobbantotta, majd tovább ment. Később valamiért visszament a közeli erdőbe, ekkor már azt látta, hogy többen oltják az időközben tovább terjedt tüzet. Oda is lépett hozzá és kérdőre vonta őt a bálák tulajdonosa, aki a rendőrséget is értesítette.

Gyanúsítottként történt kihallgatásán a fiatalember elismerte, hogy nem először gyújtogatott. Korábban Szeghalmon az Árpád utca és a Berettyó gát közötti nádasban okozott tüzet, és a helyi temetőkben is többször megfordult. A sírkertekben elmondása szerint az összehordott gazt, száraz virágokat, tönkrement műanyag koszorúkat akarta elégetni, de a tűz nem egy esetben tovább terjedt és a tűzoltók beavatkozására is szükség volt. Előfordult, hogy ő maga hívta ki a tűzoltókat, de azt elhallgatta, hogy ő gyújtogatott a temetőben.

A Szeghalmi Rendőrkapitányság rongálás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a 19 éves szeghalmi fiatalember ellen.

BÉKÉS MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 07:31, kedd | Kék hírek

Kibervédelmi intézet: nagy összegű pénznyereményre hivatkoznak telefonos csalók

Nagy összegű nyeremény ígéretével próbálkoznak telefonos csalók - tudatta a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézete.

2024. Május 03. 13:44, péntek | Kék hírek

Halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét Aszódon találták meg

Rabszolgaként dolgoztatták és halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét április 28-án találták meg járókelők Aszódon, az ügyben négy ember ellen indult eljárás

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Kék hírek

Megszúrta tanulótársát egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában

Megszúrta tanulótársát és súlyos sérülést okozott egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában - közölte a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság hétfőn a police.hu oldalon.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.