Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. Szeptember 01. 08:00, szombat | Kék hírek
Forrás: Békés Megyei Rendőr-főkapitányság

Hírösszefoglaló a 2012. augusztus 30-án

Hírösszefoglaló a 2012. augusztus 30-án

Hírösszefoglaló a 2012. augusztus 30-án Békés megyében történt eseményekről.

Békés megyében csütörtökön három személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt. Délután fél 4 körül Békéscsaba külterületén elesett egy ittas kerékpáros. A férfi könnyű sérülést szenvedett. Késő este, 22 óra körül Sarkadon árokba hajtott egy segédmotoros. A Vasút utcán az Ady utca felől a Bánát utca felé tartott, majd jobbra szeretett volna kanyarodni a Bánát utcára. Ekkor azonban letért az útról és árokba gurult. A férfi súlyosan megsérült, az alkoholszondás ellenőrzés pedig ittasságot jelzett nála. Fél órával később, 22 óra 30 perc körül Orosházán, a Csizmadia Sándor utcában egy autós nekiütközött egy épületnek. Az Opel vezetője a Szőlő körút felől a Nagyhegyi utca felé hajtott, letért az útról és egy ház falának csapódott. A férfi az elsődleges vizsgálat eredménye szerint könnyű sérülést szenvedett, és a baleset idején ittas állapotban volt.

Embercsempészek segítségével érkező határsértőket fogtak el a rendőrök csütörtökön hajnalban Battonya Határrendészeti Kirendeltség illetékességi területén. A két 25 éves kínai férfi és egy 19 éves hongkongi nő egy román és egy kínai férfi kíséretében lépte át a határt, de az egyenruhások ezt követően nem sokkal feltartóztatták őket. A három határsértőt kihallgatták, majd kitoloncolásuk elrendelése mellett csütörtökön késő este átadták őket a román hatóság képviselőinek. Kísérőiket, a 36 éves román és a 32 éves kínai férfiakat a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság Felderítő Osztálya embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vette.

Ellopták egy férfi őrizetlenül hagyott táskáját csütörtökön délután Békéscsabán. A férfi fél 1 körül tért be egy étkezdébe és egy székre tette le a táskáját arra az időre, míg a pultnál kikérte az ebédjét. Mire visszament a táskáért, azt már valaki elvitte. Benne voltak az iratai, egy fényképezőgép és a kocsijának az indítókulcsa is. Az eset kapcsán a rendőrség ismételten kéri, hogy senki ne hagyja még rövid időre sem őrizetlenül értékeit.

A Békéscsabai Rendőrkapitányság lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indított egy békéscsabai fiatalember ellen. A 19 éves fiatal a gyanú szerint idén augusztus 25-én és 30-án is hozott el fizetés nélkül különböző áruféleségeket – illatszereket és műszaki cikkeket – egy békéscsabai nagyáruházból összesen több mint 150 ezer forint értékben.

Fatolvajokat fogtak el a rendőrök egy halőr jelzését követően csütörtök késő délután Gyomaendrődön. A halőr telefonon hívta a helyi rendőrőrsöt azzal, hogy a Hármas-Körös árterében a vasúti hídnál négy embert lát, akik a kerékpárjaik vázán farönköket tolnak. Az őrs járőrei azonnal a megadott helyszínre indultak, de ott már nem találtak senkit, ezért a környéken kezdték keresni az ismeretleneket. Végül a vasúti hídtól kb. 1 kilométerre Endrőd irányába, a gát tövében, egy bokros területen megtalálták a négy férfit, akik elismerték, hogy a fát az ártérből vágták ki. A rendőrök a fát lefoglalták, átadták a gátőrnek, az elkövetőket pedig tulajdon elleni szabálysértés miatt vonják felelősségre.

Vargáné Szombati Andrea r. fhdgy.
sajtószóvivő
Békés Megyei Rendőr-főkapitányság

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 24. 07:54, szerda | Kék hírek

Elfogtak egy öt éve körözött férfit Budapesten

Öt évig bujkált a hatóságok elől az a férfi, akit a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) közreműködésével a XI. kerület egyik erdős részén fogtak el a múlt szerdán.

2024. Április 22. 10:09, hétfő | Kék hírek

Elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát, úgy rabolt pénzt és drogot

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) nyomozói elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát és pénzt, valamint drogot rabolt.

2024. Április 22. 06:00, hétfő | Kék hírek

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Elfogatóparancsot adtak ki a Ferihegyi úton történt halálos közlekedési baleset feltételezett okozója ellen, aki segítségnyújtás nélkül menekült el a helyszínről csütörtökön