Városlista
2019. december 6, péntek - Miklós

Hírek

2019. Május 21. 22:53, kedd | PR

Hitel vállakozóként - a legjobb tippek

Hitel vállakozóként - a legjobb tippek

Az egyéni vállalkozókra sok területen más szabályok vonatkoznak a pénzügyi életben, mint a foglalkoztatottakra.

Sokaknak az sem egyértelmű, tudnak-e hitelt felvenni azok, akiknek nincs munkaviszonyuk és havi fizetésük, és ha igen, mi alapján számolódik a kölcsön?

Nemcsak a fizetés számít jövedelemnek

A hitelek mint tudjuk, több típusba sorolódnak. A nagy összegű lakáshiteleknél szükséges az ingatlanfedezet, a személyi kölcsönöknél semmi mást nem néznek a hitel ügyintézők, mint a rendszeres havi jövedelmet. Itt, ha kellően fix és papírokkal igazolt, akár egy öregségi nyugdíj is megfelel bevételnek. Éppígy a vállalkozói jövedelmet is elfogadják a bankok, amikor a hitelképességünket bizonyítjuk.

Egy komolyabb, több milliós hitelösszeghez szükséges a havi bevétel igazolásán túl, hogy be tudjunk mutatni egy működőképes vállalkozást, ami nem fog bedőlni három hónap múlva.

Minimum egy évnyi bevétel a garancia

Ehhez az kell, hogy vállalkozásunk egy pozitívan lezárt pénzügyi évét - január 1-től decemberig 31-ig - igazolni tudjuk. Vannak olyan pénzintézetek, amelyek megengedőek annyiban, hogy elég egy évnyi működést igazolni, naptári évtől függetlenül.A bankok nem szeretik finanszírozni a kezdők indulását, így enélkül nem fogunk tudni személyi kölcsönhöz jutni. A kezdeti nehézségeket más típusú források bevonásával - például faktorálással - érdemes áthidalni. Vannak kimondottan vállalkozásoknak szóló hitel lehetőségek, például a Széchenyi Folyószámlahitel.

Lehet esélyük jó hitelre a KATÁ-soknak is

A KATÁ-s vállalkozási forma igen népszerű, mintegy 200 ezren ilyen keretek közt tevékenykednek. Ha KATÁ-sak vagyunk, hozzájuthatunk lakáshitelhez és személyi kölcsönhöz egyaránt, ám sok banknál nem túl kedvezően számolják el a jövedelmünket.
A bevételt az adóhivatal papírjával tudjuk igazolni. A NAV pedig az adott évben kiszámlázott összeg 60 százalélékát tünteti fel jövedelemként az általa kibocsátott igazoláson, a maradékot feltehetően úgy tekinti, elmegy közterhekre és költségekre.
Azaz ha egy időszakban 1 millió forint bevételünk van, akkor 600 ezer forintos jövedelmet tudunk igazolni
Amennyiben ezt az adózási formát választottuk, jó tudni, hogy a KATÁ-s bevétel kezelése kölcsön nyújtás szempontjából igen eltérő az egyes bankoknál, ezért érdemes alaposan körülnézni, hol találunk jó feltételeket.

Ezek érdekelhetnek még

2019. December 06. 10:54, péntek | PR

Egy bikini kell és csobbanhatunk a hó mellett - Budapest téli fürdőélete

A fürdőzés egész évben vonzó tevékenység, de áztatni magunkat egy forró fürdőben mégis komor téli napokon esik a legjobban. Budapest majd tucatnyi termálfürdővel büszkélkedhet.

2019. December 06. 10:52, péntek | PR

Hitel visszafizetés - minél gyorsabban, annál jobb

Vannak pro és kontra érvek a korábbi törlesztési formák mellett, és ezen a téren is mindenki addig nyújtózkodik, ameddig a takarója ér: komoly tőke kell a visszafizetéshez idő előtt.

2019. November 13. 13:22, szerda | PR

Negyedszer MagyarBrands díjas a Jánosik Kft.

Negyedszer nyerte el a MagyarBrands díjat a Jánosik és Társai Kft. - tájékoztatott Jánosik Lajos, a cég tulajdonosa.

2019. November 08. 15:06, péntek | PR

Megérkezett a tökéletes matrac? Az aloe vera matrac pozitív hatásai

Mi az az aloe vera matrac? Ez is csak egy újabb trend, vagy valóban pozitív hatással bír egészségünkre? Mivel tud többet, mint egy átlagos matrac? Érdemes vajon beszerezni egyet?