Városlista
2019. augusztus 22, csütörtök - Menyhért

Hírek

2019. Május 21. 22:53, kedd | PR

Hitel vállakozóként - a legjobb tippek

Hitel vállakozóként - a legjobb tippek

Az egyéni vállalkozókra sok területen más szabályok vonatkoznak a pénzügyi életben, mint a foglalkoztatottakra.

Sokaknak az sem egyértelmű, tudnak-e hitelt felvenni azok, akiknek nincs munkaviszonyuk és havi fizetésük, és ha igen, mi alapján számolódik a kölcsön?

Nemcsak a fizetés számít jövedelemnek

A hitelek mint tudjuk, több típusba sorolódnak. A nagy összegű lakáshiteleknél szükséges az ingatlanfedezet, a személyi kölcsönöknél semmi mást nem néznek a hitel ügyintézők, mint a rendszeres havi jövedelmet. Itt, ha kellően fix és papírokkal igazolt, akár egy öregségi nyugdíj is megfelel bevételnek. Éppígy a vállalkozói jövedelmet is elfogadják a bankok, amikor a hitelképességünket bizonyítjuk.

Egy komolyabb, több milliós hitelösszeghez szükséges a havi bevétel igazolásán túl, hogy be tudjunk mutatni egy működőképes vállalkozást, ami nem fog bedőlni három hónap múlva.

Minimum egy évnyi bevétel a garancia

Ehhez az kell, hogy vállalkozásunk egy pozitívan lezárt pénzügyi évét - január 1-től decemberig 31-ig - igazolni tudjuk. Vannak olyan pénzintézetek, amelyek megengedőek annyiban, hogy elég egy évnyi működést igazolni, naptári évtől függetlenül.A bankok nem szeretik finanszírozni a kezdők indulását, így enélkül nem fogunk tudni személyi kölcsönhöz jutni. A kezdeti nehézségeket más típusú források bevonásával - például faktorálással - érdemes áthidalni. Vannak kimondottan vállalkozásoknak szóló hitel lehetőségek, például a Széchenyi Folyószámlahitel.

Lehet esélyük jó hitelre a KATÁ-soknak is

A KATÁ-s vállalkozási forma igen népszerű, mintegy 200 ezren ilyen keretek közt tevékenykednek. Ha KATÁ-sak vagyunk, hozzájuthatunk lakáshitelhez és személyi kölcsönhöz egyaránt, ám sok banknál nem túl kedvezően számolják el a jövedelmünket.
A bevételt az adóhivatal papírjával tudjuk igazolni. A NAV pedig az adott évben kiszámlázott összeg 60 százalélékát tünteti fel jövedelemként az általa kibocsátott igazoláson, a maradékot feltehetően úgy tekinti, elmegy közterhekre és költségekre.
Azaz ha egy időszakban 1 millió forint bevételünk van, akkor 600 ezer forintos jövedelmet tudunk igazolni
Amennyiben ezt az adózási formát választottuk, jó tudni, hogy a KATÁ-s bevétel kezelése kölcsön nyújtás szempontjából igen eltérő az egyes bankoknál, ezért érdemes alaposan körülnézni, hol találunk jó feltételeket.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Augusztus 21. 15:51, szerda | PR

Óvodákat újítanak fel

Két óvoda felújítási munkálatait nyerte el, nyílt közbeszerzési eljáráson a Jánosik és Társai Kft. A közel 300 millió forintos bevételt jelentő munkákkal határidőre, év végéig készülnek el -

2019. Augusztus 09. 12:28, péntek | PR

Melyik nyelvvizsga felkészítő tanfolyam való nekem?

Segítünk eligazodni, ha folytatni akarod a nyelvtanulást, és kitűzted magad elé a bizonyítvány megszerzését. Iskolák, kurzusok, intenzív német vagy angol nyelvtanfolyamok – vegyük sorra a lehetőségeket!

2019. Július 16. 13:39, kedd | PR

Szigorú minőségi szabályozás a siker kulcsa

A Jánosik és Társai Kft. tavalyi árbevétele meghaladta a 14 milliárd forintot. Az idén is több mint 14 milliárd forint bevételt terveznek.

2019. Július 08. 17:55, hétfő | PR

Strandszezon pasi szemmel

Nemcsak női fürdőruhák terén van választási lehetőség, a férfiak részére is különböző fazonú úszónadrágok vannak a piacon. Találunk hagyományos és trendi modelleket, és olyanokat is, melyek a vízisportokhoz tökéletesek.