Városlista
2020. május 28, csütörtök - Emil, Csanád

Hírek

2019. Október 09. 14:55, szerda | PR

Hogyan válasszunk intenzív angol nyelvtanfolyamot?

Hogyan válasszunk intenzív angol nyelvtanfolyamot?

Vannak olyan élethelyzetek, amikor szükség van a nyelvtudás gyors feljavítására. Erre tökéletes lehet egy intenzív nyelvtanfolyam. Ugyanakkor a választáskor érdemes bizonyos szempontokat figyelembe venni.

Sokféle félintenzív vagy intenzív angol nyelvtanfolyam közül választhatunk akár hétvégi oktatással is az ország számos városában, de sokszor felmerül a kérdés, hogy érdemes-e inkább külföldi intenzív angol nyelvtanfolyamot választani?
Elsődleges választási szempont egyértelműen az ár, hiszen a hazai intenzív tanfolyamok a külföldi kurzusok töredék áráért elérhetőek és sokszor anyanyelvi tanárral folyik az oktatás. Heti 20 óra ráfordítással már jó eredmények érhetők el akár rövid idő alatt is. Emellett azonban vannak olyan tényezők, amiket figyelembe kell venni, mielőtt belevágunk egy külföldi kurzusba. Nézzük meg, mik ezek.

Nyelvi szint

Az intenzív külföldi angol tanfolyamokat általában olyan tanulóknak ajánlják, akik valamilyen alapokkal már rendelkeznek angolból. Teljesen kezdő csoportok is elérhetőek időnként, de érdemes az alapokat először lefektetni, és ennek a tudásnak adni egy komoly liftinget egy intenzív képzéssel.

A tanuló személyisége

A külföldi tanfolyamok egyik legnagyobb haszna a hazai intenzív tanfolyamokkal szemben, hogy nem csak a nyelvet tanulja a hallgató, hanem a kultúrába is betekintést nyer a külföldi tartózkodás során. A legtöbbet úgy tudjuk kivenni a külföldi kurzusokból, ha részt veszünk a társasági életben a csoporttársakkal is. Ez azonban nem mindenkinek kényelmes és illik a személyiségéhez.

Nyelvterület

Lehet vonzó egy skót nyelvterületről érkező olcsóbb kurzus, vagy a máltai napfényes angol tanulás, de számítani kell rá, hogy az angolnak számtalan dialektusa létezik és komoly kihívást jelenthet egy nem BBC angolt beszélő nyelvtanártól tanulni. Emellett a tanult nyelv használhatósága sem azonos egy londonival.

A csomag tartalma

A költségekről már szóltunk, de azt is érdemes mérlegelni, hogy egy adott kurzushoz milyen szolgáltatások tartoznak. Csak az oktatás, vagy gondoskodnak szállásról, esetleg teljes ellátásról is, vannak-e szervezett programok a csoportnak a helyi kultúra megismeréséhez? Érdemes egy teljes költségvetést felállítani, mielőtt letesszük a voksunkat egy kurzus mellett.

Nyelvvizsga felkészítés

Vannak olyan külföldi kurzusok, amik célirányosan egy adott nyelvvizsgára készítenek fel anyanyelvi környezetben. Amennyiben a vizsgázás is célunk, érdemes ezt a szempontot hatványozottan figyelembe venni.
Ha minden szempontot átgondoltunk és a külföldi nyelvtanulás lett a nyerő, akkor sokféle kurzus közül lehet válogatni. Ezek legtöbbje legalább kéthetes időtartamú, de inkább hosszabb, akár hetente induló csoportokkal.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Május 18. 09:36, hétfő | PR

Templomot épített a Jánosik Kft.

Görögkatolikus templomot épített Mezőkövesden a Jánosik és Társai Kft. A zöldmezős beruházást, az alapoktól kezdve kulcsrakész állapotig a cég végezte.

2020. Április 03. 05:00, péntek | PR

Tölts több időt a kertedben! - Online minden eszköz beszerezhető hozzá!

Gyönyörű zöld gyepet szeretnél a kertben? Megigazítanád a sövényt? Kivágnál egy-két fát? Tavasszal nagyon sok munkát találunk a kertünkben, melyhez a megfelelő kertigépek elengedhetetlenek.

2020. Március 02. 10:43, hétfő | PR

900 millió dolláros üzletet bíztak a magyar menedzserre

Szakonyi Andrást nevezték ki az információ- és dokumentumkezelésben világelső Iron Mountain európai, közel-keleti és afrikai (EMEA) üzletágának a vezetőjévé.

2020. Május 28. 17:02, csütörtök | Külföld

Szigorú óvintézkedések mellett nyithatnak újra a szállodák, a fitnesztermek és a fürdők Ausztriában

Szigorú óvintézkedések mellett nyithatnak újra a szállodák, a fitnesztermek és a fürdők pénteken Ausztriában.