Városlista
2024. május 20, hétfő - Bernát, Felícia

Hírek

2012. Március 05. 10:00, hétfő | Helyi
Forrás: Gyulai Hírlap Online

HÁROM DOBOGÓS ÉREMMEL TÉRHETETT HAZA A GYULAI KERECSÉNYI ÍJÁSZ EGYESÜLET

HÁROM DOBOGÓS ÉREMMEL TÉRHETETT HAZA A GYULAI KERECSÉNYI ÍJÁSZ EGYESÜLET

Íjászat.

A Budapesti Vásárváros nagypavilonjában, a Fegyver, Horgászat, Vadászat Kiállítás keretében rendezték meg a fedett pályás vadász-íjász kontinens- és (egyben) országos bajnokságokat.

A 120 fős mamut mezőnyben a Gyulai Kerecsényi Íjász Egyesület három versenyzője igazán kiemelkedően teljesített – mindkét megmérettetésen – három dobogós éremmel térhetett haza.

Az Eb-selejtezőn 21 életnagyságú álló, állat alakú célokra leadott találatokkal gyűjtötték a versenyzők pontjaikat, de a nem halálos, úgynevezett „sebzett találatok” – után büntetőpontokat írtak le. A döntőben már nehezített feladat volt: hat mozgó állatfigurára céloztak. A hagyományos íj kategória selejtezőjében Lovász Tamás első, Cseresznyés István második helyen került be a döntőbe. Az érmekért folyó nehezített küzdelemben Lovász kiegyensúlyozott koncentrációval gyűjtötte találatait, és megnyerte versenyszámát. Így az eredményhirdetésnél a dobogó legfelső fokán akasztották nyakába a legfényesebb érmet, Cseresznyés István pedig a dobogóhoz legközelebbi, dicséretes negyedik helyen végzett.

Az országos bajnokság során a hagyományos íj kategóriában – 20 méteres távról 60 lövést adtak le szabályos lőlapra – a versenyzők. A felnőtteknél Lovász Tamást ezúttal sem tudták megelőzni, és megszerezte az Ob-aranyat is. A női Modern reflexíj kategóriában jó sorozataival Misinkó Katalin előkelő második helyezettként, ezüstérmesként léphetett a dobogóra. Az ifjúságiak között Cseresznyés István bronzérmesként állhatott a dobogóra.

Címkék: Íjászat, döntő

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 20. 16:00, hétfő | Belföld

Gyérítik a szúnyogokat

Kilenc vármegyében, csaknem ötvenezer hektáron gyérítik a szúnyogokat

2024. Május 20. 12:00, hétfő | Sport

Kosárlabda

3x3-as olimpiai selejtezőtorna - Magyarország - Csehország

2024. Május 20. 09:00, hétfő | Sport

Labdarúgás-Németország

Legidősebb fia gólja ellenére vereséggel búcsúzott a Hertha kispadjától Dárdai Pál

2024. Május 20. 06:00, hétfő | Belföld

Hajóbaleset Verőcénél

A Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság hajói