Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2012. Június 18. 12:00, hétfő | Helyi
Forrás: Csabai Mérleg

Hulladékgyűjtő program indult

Hulladékgyűjtő program indult

A TerraCycle Magyarország a Föld napján indított hulladékgyűjtő programot, ami a környezet megóvása mellett támogatást nyújt az iskoláknak és a civil szervezeteknek egyaránt.

A programban műanyag alapú csokoládé-csomagolásokat gyűjtenek (bármilyen márkát). A gyűjtött csomagolásokat száz százalékban újrahasznosítják és minden csomagolásért két forintot adományoznak a regisztrált gyűjtők TerraCycle számlájára, amit félévente felajánlhatnak egy szabadon választott alapítványnak, jótékonysági intézménynek vagy iskolának.


A program kiváló lehetőséget kínál arra, hogy megismertessék a gyerekeket a szelektív hulladékgyűjtéssel, a környezettudatossággal és egyben pénzt is gyűjtsenek közösségeknek.


A programban való résztvételhez nem kell mást tenni, mint regisztrálni a www.terracycle.hu weboldalon. Ezután az összegyűjtött bármilyen márkájú műanyag csokipapírokat a honlapról letölthető csomagküldő címkével ellátott dobozban díjmentesen lehet elküldeni. Az átvétel után a pontokat azonnal jóváírják a számlán.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 15. 09:45, szerda | PR

K&H: a karbonlábnyom csökkentése üzletileg is megéri

a legfrissebb CDP-jelentés szerint csak minden ötödik európai cég aktív a zöld átállás terén

2024. Május 15. 09:21, szerda | Belföld

Jelentősen csökkent az építőipar termelése is

2024 márciusában az építőipari termelés volumene a nyers adatok szerint 6,3 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól - jelentette szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

2024. Május 15. 09:10, szerda | Kék hírek

Több mint 30 tonna kábítószer-alapanyagot semmisített meg a rendőrség

Több mint 30 tonna, mintegy 480 milliárd forintnyi kábítószer-alapanyagot, prekurzort semmisítettek meg az egyik magyarországi hulladékégetőben - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda.

2024. Május 15. 07:53, szerda | Életmód

Bemutatták G. Fodor Gábor Orbán kontra Soros című könyvét