Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2018. Október 04. 07:33, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Húsz év fegyházra ítélték a prostituáltat ölő játékfüggő péket

Húsz év fegyházra ítélték a prostituáltat ölő játékfüggő péket

Húsz év fegyházbüntetésre ítélt nyereségvágyból elkövetett emberölés miatt a Kecskeméti Törvényszék egy prostituáltat megölő férfit; a döntés nem jogerős.

Az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményben a bűncselekmény előzményeiről azt írták: a vádlott élettársával és annak gyermekével 2015 júliusától Kecskeméten élt albérletben. A férfi pékként két helyen is dolgozott, de játékszenvedélyéből is keletkező anyagi gondjait nem tudta fedezni, ezért kölcsönöket kért.

Fizetési kötelezettségei és pénztelensége miatt elhatározta, hogy az interneten kiválaszt egy prostituáltat, a szolgáltatás ürügyén felkeresi, majd erőszakkal szerez tőle pénzt.

A sértettet - aki 2012 nyarától bérelt egy lakást Kecskeméten - 2017. június 14-én kereste fel, miután előzőleg telefonon időpontot egyeztettek. A szexuális aktus után a vádlott közölte, hogy nem tud fizetni, és a táskájából elővett késsel fenyegetni kezdte a nőt, hogy inkább ő adjon neki pénzt. A vita során a férfi befogta a nő száját, hogy ne kiabáljon, aki erre megharapta. A vádlott dühében többször nyakon szúrta, majd amikor a sértett a földre került, tovább bántalmazta.

A nő belehalt sérüléseibe. Holttestére este a bérbeadó talált rá.

A bíróság a vádlottat nyereségvágyból elkövetett emberölésben mondta ki bűnösnek, ugyanakkor azt nem állapította meg, hogy előre megtervezte volna a sértett megölését.

Az ügyészség súlyosításért, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.

Másodfokon a Szegedi Ítélőtábla dönt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.