Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2013. Április 13. 20:04, szombat | Belföld
Forrás: MTI

Időjárás-jelentés

Időjárás-jelentés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Az időjárási helyzet Európában
------------------------------
A Balti-tenger feletti középponttal ciklon örvénylik, amelynek hatására a szárazföld középső részén, valamint Lengyelország, a balti államok és a Skandináv-félsziget déli vidékén borult az ég, és többfelé esik az eső. Ugyanakkor Európa déli felén, illetve a Kelet-európai-síkságon anticiklon határozza meg az időjárást, ezért többnyire napos, száraz idő a jellemző. A hőmérséklet csúcsértéke hozzávetőleg az 50. szélességi körtől északra 10 fok alatt, másutt általában 11, 18 fok között alakul. Ennél is melegebb az idő a mediterrán térségben, ahol a délutáni órákra 19, 25 fok közé emelkedik a hőmérséklet. A Kárpát-medence időjárását vasárnap estig egyre inkább a Közép-Európa felett erősödő anticiklon alakítja, peremén jobbára száraz levegő érkezik fölénk.

Várható időjárás az ország területére vasárnap estig
----------------------------------------------------
Éjszaka nagyrészt derült időre számíthatunk, foltokban köd képződik. Vasárnap a Dunántúlon változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel, másutt jobbára napos idő valószínű, de ismét gomolyfelhők képződnek és keleten, északkeleten helyenként zápor, zivatar is kialakulhat. Szombaton az északnyugati szelet északkelet és délnyugat kivételével többfelé erős széllökések kísérik. Vasárnap már csak időnként élénkülhet meg az északi szél.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 2, 7 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 15, 20 fok között valószínű.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

2024. Május 03. 13:47, péntek | Belföld

KSH: a benzin 3,2, a dízel 2,4 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 639, míg a régiós országokban 619 forint volt.