Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2014. Április 01. 15:44, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Időjárás-jelentés

Időjárás-jelentés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Az időjárási helyzet Európában
------------------------------

Európa nagy részét elkerülik a markáns időjárás-változást okozó légköri képződmények. A ciklonok és a hozzájuk kapcsolódó frontok Északkelet-Európa felett, illetve az Atlanti-óceán partjainál helyezkednek el, hatásukra arrafelé felhős, többfelé csapadékos az idő. A kontinensen a hőmérséklet viszonylag egységes, délutánonként általában 16 és 22 közé melegszik fel a levegő. Ugyanakkor Északkelet-Európát több hullámban hideg, sarkvidéki eredetű levegő árasztotta el, így ott a hőmérséklet nagy területen még napközben is fagypont közelében marad, és a csapadék alkalmanként még mindig havas eső, hó formájában hullik.
Szerda estig az északkelet-európai ciklon peremén váltakozó nedvességtartalmú, de továbbra is viszonylag enyhe levegő érkezik a Kárpát-medencébe. A ciklon hidegfrontja mögött áramló nagyon hideg légtömeg a Kárpátoktól keletre vonul el.

Várható időjárás az ország területén szerda estig:
--------------------------------------------------

Kedden napközben a változó mennyiségű fátyol- és kevés gomolyfelhő mellett mindenütt számíthatunk többórás napsütésre. Estétől északnyugat felől átmenetileg megvastagszik a fátyolfelhőzet. Csapadék reggelig nem valószínű. Szerdán is számíthatunk az ország legnagyobb részén több-kevesebb napsütésre, de északkeleten délelőtt tartósabban felhős lehet az ég. Főként a Dunántúlon szórványosan zápor, déli részén néhol zivatar is kialakulhat. Kedden az északi szél - különösen a Tiszántúlon - élénk lesz. Szerdán többnyire gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás, csupán északnyugaton élénkül meg a délkeleti szél.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 3 és 9 fok között valószínű, de az Északi-középhegység völgyeiben előfordulhat gyenge fagy.
A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 16 és 21 fok között alakul.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során