Városlista
2020. július 5, vasárnap - Sarolta, Emese

Hírek

2011. Október 02. 14:29, vasárnap | Kék hírek
Forrás: OrientPress

Illegális pálinkaárusok nyomában a NAV

Illegális pálinkaárusok nyomában a NAV

A tavaszi ellenőrzések tapasztalatai alapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal októberben és novemberben újra vizsgálatot végez, hogy megfékezze a magán- és bérfőzdék illegális használatát.

Az akció során a NAV munkatársai fokozottan ellenőrzik a kiemelt kockázatú területeket, így a alacsony árkategóriájú vendéglátó-ipari egységeket, piacokat és vásárokat, valamint olyan közterületeket, ahol sejthetően illegálisan főzött párlatokat árulnak.

Fontos hangsúlyozni, hogy az ellenőrzések nem azokra a személyekre terjednek ki, akik magánfőzésre vonatkozó szabályok betartásával kizárólag saját fogyasztásra állítanak elő párlatot!

A jogsértések visszaszorításának érdekében az ellenőrzések során a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Szakértői Intézete által üzemeltetett alkoholvizsgáló mobil laboratóriumok segítik az ellenőrzést. E mellett azonban a pénzügyőrök kiemelt figyelmet fordítanak az egyéb jövedéki termékekre is, különös tekintettel az adójegy nélküli dohánygyártmányokra, ahol az illegális kereskedelem kockázata a legnagyobbnak tekinthető.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 04. 08:13, szombat | Kék hírek

Milliárdos adócsalás miatt ítélték el egy bűnszervezet tagjait Szegeden

Jogerősen nyolc év fegyház-, illetve hét év börtönbüntetéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla pénteken egy magyar és egy bolgár férfit,

2020. Július 03. 05:00, péntek | Kék hírek

Rádőlt egy lányra és egy nőre egy fa Budapesten

Rádőlt két emberre egy fa csütörtök délután a főváros I. kerületében lévő Sikló utcában - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) sajtóügyelete az MTI-vel.

2020. Július 02. 08:46, csütörtök | Kék hírek

Egy fiatal nő balesetben életét vesztette Szolnok külterületén

Egy fiatal nő életét vesztette közúti balesetben Szolnok külterületén - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság csütörtök hajnalban a police.hu honlapon.

2020. Július 02. 06:06, csütörtök | Kék hírek

Meghalt egy kerékpáros, miután traktorral ütközött Füzesabonyban

Meghalt egy kerékpáros, miután traktorral ütközött szerdán Füzesabonyban - közölte a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI-vel.