Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2014. Június 19. 05:00, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Innovatív mobil applikáción keresztül kérhető ingyenes munkajogi segítség

Innovatív mobil applikáción keresztül kérhető ingyenes munkajogi segítség

A hazai ügyvédi piacon az Allen & Overy kínál elsőként a munkavállalók és a munkáltatók számára önállóan használható, ingyenes munkajogi mobil applikációs megoldást MunkaÜGYES! néven. Az iTunes App Store-ból, valamint a Google Play Store-ból letölthető alkalmazás közérthető magyarázatot ad a leggyakoribb munkajogi kérdésekre és egyszerűen, interaktív formában mutatja be a magyar jogi környezetben használható munkaszerződések legfőbb elemeit.

A nemzetközi hátterű Allen & Overy budapesti jogi irodája által a magyar jogi piac igényeire kifejlesztett MunkaÜGYES! nevű alkalmazás a munkaügy területén előforduló gyakori problémákra ad magyarázatot, bemutatja a munkaszerződések fontosabb elemeit, valamint hasznos tippeket ad a munkaadói és a munkavállalói oldal számára. Az alkalmazás számottevő jogi ismeretek nélkül is lehetővé teszi a felhasználók számára a munkaszerződések önálló ellenőrzését, így használatával csak a bonyolultabb esetekhez lesz szükség jogi segítség igénybe vételére.

„Az applikáció kifejlesztése egy újabb példája annak, hogy az Allen & Overy úttörő a jogi szakmában” – mondta dr. Lengyel Zoltán, az Allen & Overy budapesti irodájának partnere. Az alkalmazás segítségével a felhasználók bármikor hozzáférhetnek a munkaszerződések alapvető rendelkezéseihez, így bárhol élvezhetik az ingyenes jogi szakértői segítséget. A MunkaÜGYES! applikáció Magyarországon az első ilyen jellegű szolgáltatás, amely terveink szerint rugalmasan fogja követni a munkaügyi jogszabályok változásait” – tette hozzá a szakember.

„Az alkalmazás számos olyan jogi kérdésre ad választ, amelyek napi szinten foglalkoztatják a munkáltatókat és a munkavállalókat egyaránt. Csak kiemelve néhány sokakat érdeklő témát: a MunkaÜGYES! segít eligazodni abban, hogy van-e joga a munkáltatónak ellenőrizni a dolgozók e-mailezését és internethasználatát, továbbá, hogy mire kell különösen ügyelnie mindkét félnek felmondás esetén” – mondta dr. Kutasi Balázs ügyvéd, az alkalmazást kifejlesztő jogászcsapat vezetője.

Az új applikáció az iTunes App Store-ból, valamint a Google Play Store-ból bárki számára könnyen hozzáférhető és ingyenesen letölthető.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során