Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2020. Május 27. 07:28, szerda | Belföld
Forrás: infovárosok/police.hu

Internetes csaló bandát kapott el a rendőrség - VIDEÓ

Internetes csaló bandát kapott el a rendőrség - VIDEÓ

Országszerte csaptak be internetezőket azok a férfiak és nők, akiket a Békés megyei rendőrök fogtak el a minap. Nagyértékű dolgokat árultak az interneten, de a tőlük vásárlóknak nem küldtek semmit.

Interneten vásárlókat tévesztett és károsított meg a 14 tagú csoport. A csalássorozatot a békéscsabai nyomozók derítették fel. A gyanúsítottak egyikét, egy Borsod megyei férfit még februárban fogták el. Őt büntetés-végrehajtási intézetbe vitték, hogy megkezdje a rá korábban elkövetett bűncselekményekért kiszabott szabadságvesztése letöltését. Hetekkel később, március 4-én egy budapesti nőt, valamint négy társát állították elő és hallgatták ki gyanúsítottként. A budapesti nő és egyik társa azóta letartóztatásban van. A nyomozás eredményeként kedden Budapesten és Hernádon újabb nyolc gyanúsítottat fogtak el a Békés megyei rendőrök, közülük három férfit és egy nőt őrizetbe vettek – közölte a rendőrség oldalán.

Kifejtve, hogy a csoport interneten úgy csapott be vásárlókat, hogy különböző nagyértékű dolgokat hirdettek meg. Többek között mobilházakat, mobilgarázsokat, munkagépeket, konyhabútort, szerszámokat árultak egy népszerű internetes oldalon, majd a hirdetésekre jelentkezőkkel telefonon egyeztették a feltételeket. Volt, hogy több százezer, esetenként több mint egymillió forintot kértek előlegként. Miután megérkeztek az átutalt összegek, nem küldték el az ígért dolgokat.

A csoportban mindenkinek megvolt a szerepe. Volt, aki a hirdetéseket adta fel és egyeztetett a leendő vásárlókkal. Volt, akinek az volt a dolga, hogy beszervezzen olyan embereket, akik hajlandóak voltak bankszámlákat nyitni és az arra érkező összegeket átadni a csalássorozat irányítóinak. Valamennyit ők is kaptak az így megszerzett pénzből, de az összeg nagy részét a bűncselekmény megszervezői osztották el egymás között – tette hozzá a rendőrség.

A rendőrség a csalás miatt folytatott eljárásban tovább vizsgálja, hogy az eddig elfogott gyanúsítottaknak lehettek-e még további társaik, illetve hogy a csoport hány embert károsított meg.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.